Αννίτα Δήμητρίου: Συμφωνεί ο κ. Παπαδόπουλος με τον επιτελάρχη του;

Σε δηλώσεις της, η Εκπρόσωπος Τύπου του Υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου, αναφέρθηκε στον κ. Δημητριάδη λέγοντα πως “ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε την τράπεζα στον αναπνευστήρα για να την φορτώσει στον επόμενο Πρόεδρο”.

“Αυτές τις μέρες γίνονται έντονες συζητήσεις γύρω από το ρόλο του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη. Ο ρόλος του κ. Δημητριάδη έχει καταγραφεί στην ιστορία της Κύπρου αφού, σύμφωνα με δική του ομολογία, ήταν ο άνθρωπος που «κρατούσε στον αναπνευστήρα μια τράπεζα» προκειμένου να τη φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση” σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε πως “το δεύτερο που καταγράφεται στην ιστορία είναι ότι το νομοσχέδιο που τελικά ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων αφού απέρριψε την πρώτη απόφαση του Γιούρογκρουπ, είχε ημερομηνία Ιανουαρίου 2013. Είχε προετοιμαστεί από τον Νοέμβριο 2012. Το είχαν ετοιμάσει η Κεντρική Τράπεζα του κ. Δημητριάδη και το υπουργείο Οικονομικών και είχε τύχει επεξεργασίας από τον Γενικό Εισαγγελέα”.

“Δεν ωφελεί να παρακολουθήσουμε τον καυγά που ξέσπασε ανάμεσα στον κ. Πανίκο Δημητριάδη και το εκλογικό επιτελείο του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δούμε μπροστά στην εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης που εξασφαλίζει η διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη” επισημαίνει.

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στον Νίκόλα Παπαδόπουλο και αναρωτήθηκε “εάν συμφωνεί με τον επιτελάρχη του”.

“Μετά την πρωινή δήλωση του κ. Χρύση Παντελίδη στο Γ΄ πρόγραμμα του ΡΙΚ ότι γίνεται συγκάλυψη των υπευθύνων για την κατάρρευση της οικονομίας, το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος είναι το εξής:

Συμφωνεί με τον επιτελάρχη του ότι η Νομική Υπηρεσία, η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή μαζί με τις ανακριτικές αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών και των ευθυνών για την κατάρρευση της οικονομίας, ότι συγκαλύπτει τους υπεύθυνους”. κατέληξε.