Αννίτα για ΕΛΚ: Δεν μπορεί να συμμετέχουν Υπουργοί, μόνον ο Πρόεδρος

Δηλώσεις Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτας Δημητρίου μετά το Επαρχιακό Συνέδριο Πάφου

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους μετά το Επαρχιακό Συνέδριο Πάφου και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις αντιδράσεις που καταγράφονται από σχόλια του κ. Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου σημείωσε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να περνάνε ασχολίαστες και πρέπει να τις κρίνουμε.

Η κ. Δημητρίου πρόσθεσε πως θα λειτουργήσει θεσμικά και ως Πρόεδρος της Βουλής οπότε και πάραυτα θα συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να εξετάσει την καταγγελία της Βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου εναντίον του συναδέλφου της Ανδρέα Θεμιστοκλέους, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Πολιτικά, πρόσθεσε η κ. Δημητρίου, η χθεσινή ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη αλλά ως Πρόεδρος της Βουλής, οφείλω και είμαι προσεκτική στις δηλώσεις μου για να προστατευθεί η διαδικασία η οποία θα προχωρήσει αμέσως με τα χρονοδιαγράμματα τα οποία ξεκαθαρίζονται στο πλαίσιο.

Σε ερώτηση τέλος για τη συμμετοχή Υπουργών της κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η κ. Δημητρίου επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι από τη στιγμή που ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι αντιπολίτευση δεν μπορεί να συμμετέχουν Υπουργοί της κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Πρόσθεσε δε ότι η διευθέτηση από τον προηγούμενο Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον κ. Νεοφύτου, αφορά μόνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι αυτή και δεν πρόκειται ν’ αλλάξει.