ΑνΚΕ: Το ΑΚΕΛ συνειδητά δεν λέει την αλήθεια ενώπιον του κυπριακού λαού

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ

Δυστυχώς με λύπη μας παρατηρούμε ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη μέρα που το ΑΚΕΛ συνειδητά δεν λέει την αλήθεια ενώπιον του κυπριακού λαού.

Πρώτα, και αφού ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωνε ότι για πρώτη φορά άκουγε για την ύπαρξη του άτυπου εγγράφου Γκουτέρες, στο δείπνο στο Κραν Μοντανά και ενώ είχε δις ενημερωθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, μετά παραδέχθηκε ότι βλέποντας τις σημειώσεις του είχε όντως ενημερώσει το Σώμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σήμερα εγκαλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τάχα έχασε ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού γιατί, αντί να επικεντρώσει τη συζήτηση σε αυτό το άτυπο έγγραφο που αφορούσε την εφαρμογή και παρακολούθηση της λύσης, δηλαδή μετά την επίτευξη συμφωνίας στα ζωτικά θέματα, συζητούσε την κατάργηση των εγγυητικών, επεμβατικών δικαιωμάτων και την αποχώρηση του τουρκικού στρατού.

Αν κατά το ΑΚΕΛ ήταν τόσο σημαντική η επικέντρωση αποκλειστικά στη συζήτηση αυτού του άτυπου εγγράφου για την επίλυση του Κυπριακού, γιατί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ούτε καν θυμόταν τη συζήτηση που έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο δύο φορές και έπρεπε να ανατρέξει στις σημειώσεις του για να το ανακαλέσει στη μνήμη του;

Επιπρόσθετα, για τρίτη συνεχόμενη μέρα το ΑΚΕΛ αναληθώς ισχυρίζεται ότι το άτυπο έγγραφο του ΓΓ του ΟΗΕ προνοούσε την κατάργηση εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων.

Αυτός ο ισχυρισμός είναι παντελώς αναληθής, καθότι τίποτα σε αυτό το έγγραφο υποδεικνύει ή αφήνει να νοηθεί για κατάργηση εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων.

Επιπρόσθετα επαναλαμβάνουμε στο ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του δείπνου και όταν ο ΓΓ του ΟΗΕ επέδωσε στους συνδαιτυμόνες το άτυπο έγγραφο του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απηύθυνε ξεκάθαρο ερώτημα κατά πόσο αυτό το άτυπο έγγραφο συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση για κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεων και του επεμβατικού δικαιώματος, ο ΓΓ του ΟΗΕ απάντησε ξεκάθαρα ότι τα δύο αυτά θέματα ήταν εντελώς ξεχωριστά.

Διερωτόμαστε πόσο ακόμη θα διολισθαίνει το ΑΚΕΛ στον λαϊκισμό κατά την προεκλογική περίοδο.