ΑνΚΕ: Ο κ. Σόιμπλε είπε το αυτονόητο που βλέπει όλος ο κόσμος διεθνώς

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στην αντιπολίτευση

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι αυτοί που οδήγησαν με πράξεις και παραλείψεις την κυπριακή οικονομία προ της χρεοκοπίας, ανάγκασαν τον κυπριακό λαό να ζήσει τον χειρότερο εφιάλτη μετά την τουρκική εισβολή, δηλαδή το ΑΚΕΛ και ο Υπουργός του κ. Χριστόφια, Σταύρος Μαλάς, αλλά και αυτοί που βοήθησαν στην εκλογή ΑΚΕΛ-Χριστόφια στην εξουσία, όπως το Κίνημα Οικολόγων και ο κ. Περδίκης, θεωρούν ότι βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη επειδή ο κ. Σόιμπλε είπε το αυτονόητο που βλέπει όλος ο κόσμος διεθνώς.

Ότι δηλαδή η Κύπρος, με τον Νίκο Αναστασιάδη στο πηδάλιο κατάφερε να γλυτώσει τη βέβαιη χρεοκοπία της Οικονομίας και το υπό κατάρρευση τραπεζικό σύστημα που παρέδωσε η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ – Χριστόφια.

Ότι κατάφερε να εξέλθει του μνημονίου γρηγορότερα από ό,τι προγραμματιζόταν, και συνάμα κατάφερε να επιστρέψει, αντίθετα με όλες τις προβλέψεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3,5%.

Με τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη η Κύπρος κατάφερε να επιστρέψει ξανά στις αγορές από την οποίαν την έβγαλε η διακυβέρνηση Χριστόφια – ΑΚΕΛ, απολαμβάνοντας τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού 15ετίας.

Κατάφερε επίσης να μειώσει κατά 30% την ανεργία στην οποία έριξε την κοινωνία η Κυβέρνηση Χριστόφια – ΑΚΕΛ, ενώ κατάφερε να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά λειτουργώντας με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και πρωτογενή πλεονάσματα. Δημιουργώντας έτσι συνθήκες ασφάλειας για τον κυπριακό λαό και συνθήκες αξιοπιστίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της οικονομίας της διεθνώς, που οδηγούν στο κύμα ξένων και ντόπιων επενδύσεων που βλέπουμε στον τόπο μας αυτή την πενταετία.

Είναι επίσης εκπληκτικό ότι το ΑΚΕΛ, ο Σταύρος Μαλάς και το Κίνημα Οικολόγων, με αφορμή και πάλι τη δήλωση Σόιμπλε για το κούρεμα καταθέσεων, αντί να απολογηθούν στον κυπριακό λαό για τη στάση που τήρησαν απέναντι στην πρώτη απόφαση που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Eurogroup, και που κατά γενική ομολογία ήταν η καλύτερη υπό τις περιστάσεις αφού προνοούσε εφάπαξ φορολογία επί όλων των καταθέσεων που ισοδυναμούσε με λιγότερο από δύο χρόνια τόκους, την απέρριψαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων χωρίς να έχουν ουσιαστική αντιπρόταση, επιφέροντας με την απόφαση τους το πραγματικό κούρεμα καταθέσεων και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας για το οποίο κατηγορούν σήμερα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Aντί να χαίρονται όταν γίνονται εγκωμιαστικά σχόλια διεθνώς για τη σημερινή κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, στεναχωριούνται διότι αυτό δεν εξυπηρετεί τις προεκλογικές τους σκοπιμότητες.

Αιδώς Αργείοι θα έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, ή απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του, όπως λέει η κυπριακή λαϊκή θυμοσοφία.