ΑνΚΕ: Εθνικά επιζήμια μηνύματα στο εξωτερικό στέλνουν ΑΚΕΛ και Μαλάς

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ και στον υποψήφιο του κ. Μαλά, για το Κυπριακό

Είναι απορίας άξιο την ώρα που οι Τούρκοι αξιωματούχοι και η τουρκοκυπριακή ηγεσία, με μια φωνή δηλώνουν συνέχεια και σταθερά ότι στο Κραν Μοντανά δεν επρόκειτο να απεμπολήσουν εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα, ενώ ζητούσαν και εσαεί παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ και ο κ. Σταύρος Μαλάς να επιμένουν, για προεκλογικούς και μόνο λόγους, στέλνοντας εθνικά επιζήμια μηνύματα στο εξωτερικό και παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη στο εσωτερικό, ότι οι συνομιλίες κατέρρευσαν τάχα λόγω της έλλειψης βούλησης του Προέδρου Αναστασιάδη και της λανθασμένης τακτικής που ακολούθησε στις διαπραγματεύσεις.

Ειδικά όσον αφορά στον κ. Μαλά, ο οποίος χαρακτηρίζει λανθασμένες τις πολιτικές και τακτικές του Νίκου Αναστασιάδη και κάνει λόγο για τάχα αναξιοπιστία του Προέδρου στο εσωτερικό και το εξωτερικό, τον παραπέμπουμε στις σημερινές δηλώσεις που ο επικεφαλής του Γραφείου για το Κυπριακό στο ΑΚΕΛ κ. Τουμάζος Τσιελεπής έκανε στο κρατικό ραδιόφωνο, όπου είπε ότι στο Κραν Μοντανά η δική μας πλευρά είχε τη διεθνή στήριξη και τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών στις βασικές πτυχές που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή πλευρά και θεωρούνται ο πυρήνας του Κυπριακού, δηλαδή την Ασφάλεια, τις Εγγυήσεις, τα επεμβατικά δικαιώματα και τον στρατό κατοχής, αλλά και στήριξη στο θέμα των εδαφικών αναπροσαρμογών που ικανοποιούν την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Όλα αυτά που πετύχαμε, δηλαδή την Τουρκία στο τραπέζι των συνομιλιών για τον σκληρό πυρήνα του Κυπριακού – πάγιο αίτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς εδώ και 43 χρόνια – και τη διεθνή στήριξη στις θέσεις μας για αυτά τα ζητήματα, ποιος τα πέτυχε;

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τα πέτυχε με την ορθή πολιτική, στρατηγική και τακτική του και με τη συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Check Also

ΔΗΚΟ: Η απόφαση του Ανωτάτου δεν αναιρεί την αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν αναιρεί το πολιτικά μεμπτό γεγονός» δηλαδή την  αυταπόδεικτη σύγκρουση …

Ανώτατο: Αντισυνταγματική η απόφαση της Βουλής για έλεγχο Γ. και Β. Εισαγγελέα

Αντισυνταγματική, εξ υπαρχής άκυρη και άνευ οιουδήποτε απολύτως νομικού αποτελέσματος κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο …