Ανθεκτικοί και απειλητικοί οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Παρά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) αποδεικνύονται ανθεκτικοί και απειλητικοί ενώ προειδοποιούν ότι θα σκοτώνουν όποιον πολίτη ή στρατιωτικό προέρχεται από τα κράτη που συμμάχησαν εναντίον τους.

Εδώ και εβδομάδες αεροπορικών βομβαρδισμών από τις ΗΠΑ στο Ιράκ η ISIS συνεχίζει να κατέχει το 1/3 στα βόρεια της χώρας. Παρά το γεγονός ότι οι βομβαρδισμοί εμπόδισαν τους τζιχαντιστές να φτάσουν στην πρωτεύουσα Βαγδάτη εντούτοις οι μαχητές της ISIS καταφέρνουν σοβαρά χτυπήματα στον ιρακινό στρατό.

Ωστόσο, το ηθικό όσων πολεμούν κατά της ISIS αναπτερώθηκε χθες με την νίκη των Κούρδων ανταρτών σε βάρος των τζιχαντιστών στην πόλη Κομπαν κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Δευτέρα οι τζιχαντιστές δεν κατάφεραν να συνεχίσουν την προέλαση τους.

Οι σφοδρές μάχες και η απειλή ότι θα εκτελεστούν από τους τζιχαντιστές οδήγησε περισσότερους από 130.000 Κούρδους της Συρίας να αναζητήσουν καταφύγιο στην Τουρκία.

Απειλές στη συμμαχία

Οι τζιχαντιστές, βέβαια, εμφανίζονται πιο απειλητικοί από ποτέ. Χθες κάλεσαν όλους τους μουσουλμάνους να σκοτώνουν οποιοδήποτε πολίτη προέρχεται από τις χώρες που συμμάχησαν με τις ΗΠΑ στη μάχη κατά της ISIS.

«Αν μπορείτε να σκοτώσετε έναν άπιστο Αμερικανό ή Ευρωπαίο-ειδικότερα αυτούς τους μοχθηρούς και βρωμιάρηδες Γάλλους- ή Αυστραλό ή Καναδό, ανάμεσα τους και πολίτες από χώρες που μπήκαν στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, τότε στηριχθείτε στον Αλάχ και σκοτώστε τον» αναφέρει το μήνυμα του εκπροσώπου της οργάνωσης, το οποίο είναι μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες.