Ανησυχία ταξιδιωτικών πρακτόρων για Κ.Α. και επιπτώσεις στον τουρισμό

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές, τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στον κυπριακό τουρισμό, αλλά και γενικότερα στην κυπριακή οικονομία, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η ύπαρξη των Κ.Α. είναι απαραίτητη για την Κύπρο λόγω της συνεισφοράς της στην κυπριακή οικονομία, αλλά είναι επίσης κατανοητό ότι από τις Κ.Α. θα πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε η εταιρεία να είναι βιώσιμη και να μην επιβαρύνει τον Κύπριο φορολογούμενο. Στα πλαίσια της σωτηρίας των Κ.Α. θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τη νέα Κυβέρνηση και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργήθηκε στην Κύπρο λόγω της ανορθόδοξης επιδότησης που έτυχε συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Η επιδότηση αυτή φυσικά δημιούργησε προβλήματα  προς όλες τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, με αποτέλεσμα κάποιες να εγκαταλείψουν την Κύπρο, αλλά και κάποιες άλλες, όπως οι Κ.Α., να πραγματοποιήσουν τεράστιες ζημιές».

Ο Σύνδεσμος καλεί να ληφθεί σοβαρά η αναβάθμιση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και τονίζει ότι πολύ δύσκολα θα είναι τα πράγματα τη χειμερινή περίοδο λόγω της μείωσης των πτήσεων από και προς την Κύπρο, αλλά και της αύξησης των ναύλων.