Ανεργία: Αυξήθηκε κατά 21,7 % με σχέση τον περσινό Φεβρουάριο

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων φέτος τον Φεβρουάριο σε σχέση με πέρσι τον ίδιο μήνα αυξήθηκε κατά 21,7%, καθώς έφτασε τα 46.109 πρόσωπα.

Επιπλέον σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Φεβρουάριο 2013 αυξήθηκε στα 40.723 πρόσωπα σε σύγκριση με 40.340 τον προηγούμενο μήνα, με μια αύξηση της τάξης του 0,95%.

Τέλος φαίνεται πως αυτή η αύξηση των ανέργων αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου, με αύξηση 1.982 ανέργων, των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, με αύξηση 1.436, της δημόσιας διοίκησης, με αύξηση 961, των κατασκευών με αύξηση 679, της μεταποίησης, με αύξηση 646, καθώς επίσης και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας όπου σημειώθηκε αύξηση 630 ανέργων.

Check Also

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές Tο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών …

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει, …