Ανεμομαζώματα – ανεμοσκορπίσματα στις Κυπριακές Αερογραμμές (vid)

Ζεστό και μετρητό χρήμα συνεχίζει να εισρέει στα ταμεία των Κυπριακών Αερογραμμών, την ώρα που οι ζωές χιλιάδων Κυπρίων έχουν μετατραπεί σε «εφιάλτη» λόγω της ανεργίας και της οικονομικής δυσπραγίας.

Και ενώ η χώρα μοιάζει με βάρκα που την χτυπούν λυσσαλέα τα κύματα στα ανοιχτά, οι ιθύνοντες των Κυπριακών Αερογραμμών διαφημίζουν τον …ημιθανή κρατικό αερομεταφορέα σε μεγάλα ελληνικά κανάλια και μάλιστα σε prime – time ζώνη. Πρόκειται αναμφίβολα για μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια κόστους εκατομμυρίων ευρώ, που κανείς ακόμη δεν ξέρει αν θα έχει αποτέλεσμα, αφού απευθύνεται σε μια αγορά, την ελληνική, που επίσης μαστίζεται σφοδρά από την οικονομική κρίση.

Ποιος πληρώνει για αυτές τις διαφημίσεις; Μα φυσικά ο κυπριακός λαός, για χάρη κάποιων που επιμένουν να κρατούν την εταιρεία έστω και σε κατάσταση …νεκροφάνειας. Για την εξυγίανση των Κυπριακών Αερογραμμών έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα τέσσερα σχέδια «σωτηρίας», αλλά το αποτέλεσμα είναι μηδέν εις το πηλίκον. Υπάρχει και ένα ακόμη που έχει καταρτιστεί από τα τέλη Οκτωβρίου αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να πει πότε θα τεθεί σε εφαρμογή και το κυριότερο εάν θα πετύχει.

Η βαθιά «πληγή» που ονομάζεται Κυπριακές Αερογραμμές θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη νέα κυβέρνηση. Οι καιροί δεν σηκώνουν άλλες προκλήσεις με σπατάλες για να παίζουν κάποιοι τα παιχνίδια τους και να ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος άλλων συμπατριωτών τους που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

Αν οι νέοι κυβερνώντες κρίνουν ότι η εταιρεία μπορεί να σταθεί στα πόδια της και υπάρχουν εγγυήσεις για αυτό, τότε ας προχωρήσει και το σχέδιο για εξυγίανση της. Διαφορετικά ας την κλείσουν και ας απαλλάξουν τον κυπριακό λαό από ένα ακόμη βαρίδι…

httpv://www.youtube.com/watch?v=kbu0oICv0Hc