ΑΝΕΛ: Εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης

«Το νέο ανείπωτο δράμα του ναυαγίου στη Σάμο, με τους 22 νεκρούς, παιδιά, μάνες και άντρες, από μια φουρνιά μεταναστών που δουλέμποροι προσπάθησαν να αποβιβάσουν στο νησί, αποδεικνύει την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης στο τεράστιο, εθνικό ζήτημα, της λαθρομετανάστευσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ.

Όπως είπε, με αφορμή την τραγωδία στη Σάμο, με 22 μετανάστες νεκρούς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με φράχτες στον Έβρο, ούτε με στρατόπεδα στο Φυλάκιο Εβρου, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στο Παρανέστι Δράμας, στη Λέσβο και στη Σάμο, ούτε αποδεχόμενοι τα χρήματα που μας δίνουν οι ευρωπαίοι Κομισάριοι, για να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών.

Σύμφωνα με το κόμμα, οριστική λύση στο πρόβλημα θα δώσει μόνο η δραστική αλλαγή της Συνθήκης Δουβλίνο 2, «που δεν έχει τη δύναμη η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να ζητήσει από την Μέρκελ» και «η επιβολή, επιτέλους, της Ευρώπης στην Άγκυρα, της αρχής της επαναπροώθησης στο έδαφος της Τουρκίας, όσων παράνομων μεταναστών μας στέλνει από την πλευρά της».

Καταλήγοντας, ο κ. Κουΐκ υποστήριξε πως «την ώρα που το Λιμενικό Σώμα πράττει στο ακέραιο το καθήκον του στις θάλασσες του Αιγαίου, αποτρέποντας τους δουλεμπόρους, αλλά και σώζοντας και περιθάλπτοντας γυναικόπαιδα και άντρες, η FRONTEX έχει καταστεί το μεγάλο μαύρο ανέκδοτο της ιστορίας. Είναι η απόλυτη ρεσεψιονίστ σε βάρος της πατρίδας μας».

Check Also

Τα 99 κλείνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου – Η ανάρτηση του γιου της Γιώργου

Τα 99 κλείνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Τα γενέθλιά της Μαργαρίτας Παπανδρέου έκανε γνωστά ο …

Ελλάδα – Ευλογιά των πιθήκων: 80 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Οσυνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox), από την έναρξη της καταγραφής …