Ανεβαίνουν τα ποσοστά της Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις λόγω Brexit

Την αύξηση της υποστήριξης των Γερμανών πολιτών προς την Ε.Ε. και προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι προκαλεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap, tτο 52% των ερωτηθέντων δήλωσε, μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, ότι συνολικά η συμμετοχή στην Ε.Ε. ευνοεί τη Γερμανία, έναντι ποσοστού 11% που τη θεωρεί αρνητική. Σημειώνεται ότι πριν το δημοψήφισμα το ποσοστό των Γερμανών που θεωρούσε ευεργετική τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. ήταν μόλις 39%!

Θετικά αποτελέσματα για τη δημοτικότητα της κ. Μέρκελ φαίνεται ότι προκαλεί το δημοψήφισμα, καθώς το 59% των Γερμανών δηλώνει ικανοποιημένο με τη διακυβέρνησή της, έναντι 40% που λέει ότι δεν είναι ικανοποιημένο. Επίσης, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της καγκελαρίου, το CDU-CSU συγκεντρώνει ποσοστό 34% (αύξηση 2% από την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 22% (+1%), οι Πράσινοι με 13%, το ευρωσκεπτικιστικό AfD με 12% (-3%), η Αριστερά (Linke) με 9% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες με