Ανεβαίνει ο χρυσός αγνοώντας τον πληθωρισμό…

Η αξία των μελλοντικών συμβολαίων εκπλήρωσης του χρυσού βαίνουν αυξανόμενα για τρίτη συνεχή ημέρα βασισμένα στο σενάριο ότι ο μεγαλύτερος του ανεμνόμενου πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν θα επιτρέψει στη Fed μια απόφαση για νέα άνοδο των επιτοκίων.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλου έμεινε σταθερά πάνω από τα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά, ακόμα και όταν ο δείκτης τιμών καταναλωτή ανέβηκε περισσότερο από τις προβλέψεις τον Ιούνιο και οι αιτήσεις για εργασία μειώθηκαν.

Ενώ ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ επεσήμανε την δυναμική της αγοράς εργασίας,την Τετάρτη είπε ότι η οικονομία βρίσκεται σε κινδύνους όπως αυτός της παγκόσμιας υστέρησης της μεταποίησης. Αυτό πυροδότησε το σενάριο μείωσης των επιτοκίων και έκανε πιό ελκυστικό τον ανεξάρτητο επιτοκίων χρυσό.

Τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή δεν ήταν πιθανόν αρκετά να αλλάξουν την γνώμη της Fed, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός παρέμενε αμετάβλητος για αρκετό καιρό, αναφέρει ο Τάι Γουόνγκ επικεφαλής των traders των παραγώγων πολύτιμων μετάλων στην BMO Capital Markets. Ο χρυσός επιστρέφει για να ισοσκελίσει τις απώλειες καθώς οι αγορές αρπάζουν μια βραχυπρόθεσμη ευκαιρία.

Τα συμβόλαια μελλοντικές εκπλήρωσης του χρυσού για τον Αύγουστο, αυξήθηκαν σήμερα κατά 0,2% στα 1.415,80 δολάρια η ουγγιά, μετά από μια άνοδο 1,2% νωρίτερα μέσα στην ημέρα.