Ανεβαίνει η τιμή του χρυσού όσο αυξάνονται οι φόβοι και η αβεβαιότητα στις αγορές

Το νέο έτος μπήκε πολύ καλά, τουλάχιστον για τον χρυσό. Το πολύτιμο μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 5,6% από την Πρωτοχρονιά, καθώς, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, επικρατεί η αβεβαιότητα στις αγορές. Και ως γνωστόν, αβεβαιότητα και χρυσός πάνε συνήθως μαζί.

Το κλίμα διαμορφώνουν οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ υπό την προεδρία Τραμπ, αλλά και η διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθεί το Brexit.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης ενισχύθηκε έως και 0,9% στα 1.212,99 δολάρια η ουγγιά. Η τιμή είναι η υψηλότερη από τιε 23 Νοεμβρίου. Στη Σιγκαπούρη νωρίτερα διαπραγματευόταν στα 1,211,32 δολάρια. Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα.

Από τις αρχές του 2017, έχει σημειώσει άνοδο 5,6% καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς ασφαλέστερα assets όποτε αισθάνονται νευρικότητα και αβεβαιότητα, όπως τώρα. Η Τερέζα Μέι αναμένεται να κάνει ομιλία ώστε να σκιαγραφήσει τον τρόπο που θα βγει η Βρετανία από την ΕΕ. Είναι πιθανό να ανακοινώσει την απόσυρση της χώρας από την ενιαία αγορά και την αναζήτηση εντελώς νέων εμπορικών σχέσεων με την ΕΕ.