Ανείπωτη θλίψη για τον άδικο χαμό των τριών αγγέλων στο Παγγαίο

Ανείπωτη είναι η θλίψη για τον τραγικό και τόσο άδικο χαμό των τριών μικρών παιδιών χθες στο Παγγαίο Καβάλας από πυρκαγιά που κατέκαψε το σπίτι που διέμεναν. Τρία μικρά αγγελούδια, 5, 7 και 14 ετών χάθηκαν στις στάχτες του σπιτιού των παππούδων τους στο Παγγαίο, όπου είχαν πάει με την πολύτεκνη οικογένεια τους για το σαββατοκύριακο. Ήταν τα τρία από τα δέκα παιδιά της οικογένειας που έμελε αυτό το σαββατοκύριακο να τη στιγματίσει για πάντα. Η κηδεία των άτυχων παιδιών έγινε χθες στο Παγγαίο, τόπο καταγωγής του πατέρα.

Το απόγευμα της Παρασκευής η οικογένεια μαζί με τον παππού και τη γιαγιά μαζεύτηκαν γύρω από την αναμμένη σόμπα που είναι εγκατεστημένη στο σαλόνι του σπιτιού, η οποία ήταν και  η αιτία της καταστροφής καθώς στις 3 τα ξημερωμενα και ενώ η οικογένεια κοιμόταν το ξύλινο σπίτι κυκλώθηκε στις φλόγες εγκλωβίζοντας στον πάνω όροφο του σπιτιού τα δύο μικρά παιδιά που κοιμόντουσαν με τους παππούδες τους.

Οι γονείς ξύπνησαν έντρομοι όταν αντελήφθησαν ότι το σπίτι τυλίχτηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις φλόγες. Επικράτησε φόβος και πανικός. Οι γονείς πετάχτηκαν από τα κρεβάτια και τραβούσαν από το χέρι όποιον έβλεπαν δίπλα τους.

Πρόλαβαν και βγήκαν από το σπίτι έχοντας στην αγκαλιά τους τα τρία μικρότερα σε ηλικία παιδιά και τους ανήμπορους ηλικιωμένους γονείς. Μόλις συνειδητοποίησαν ότι τα δυο αγόρια ηλικίας πέντε και εφτά ετών είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες, αποφάσισαν να μπουν μέσα στο σπίτι. Οι δυνατές φλόγες όμως δεν επέτρεπαν σε κανέναν να διαβεί το εσωτερικό μέρος του σπιτιού.
Εκλιπαρούσαν τους γείτονες για βοήθεια.

Ο 14χρονος αδερφός, μαθητής της δευτέρας γυμνασίου, βλέποντας τους γονείς να ουρλιάζουν για βοήθεια, όρμησε στο φλεγόμενο σπίτι για να σώσει τα αδέρφια του.

«Κατάφερε και μπήκε μέσα» λένε οι γείτονες αλλά την ώρα που έφτασε στο σαλόνι, έπεσε η φλεγόμενη σκεπή του σπιτιού πάνω του και καταπλάκωσε και αυτόν και τα αδέρφια του. Ο άτυχος έφηβος ήταν ο τελευταίος που βγήκε σώος από το σπίτι, λίγο πριν πάρει την απόφαση να γυρίσει πάλι πίσω για να σώσει τα δυο μικρότερα αδέρφια του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης που έφτασε  κατέβαλαν αγώνα για να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές αφού κατασβήστηκε γρήγορα.

Η οικογένεια που έχει άλλα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά που σπουδάζουν σε ιατρικές και φιλολογικές σχολές.