Ανδ. Μαυρογιάννης: “Στα βαθιά οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό”

Στα βαθιά έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη. Μιλώντας στο ΡΙΚ εξήγησε πως συζητούνται ταυτόχρονα όλα τα κεφάλαια και τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.

Στις επαφές που είχε στην Άγκυρα, ο κ. Μαυρογιάννης διαπίστωσε, όπως είπε, πως στην όλη επιχειρηματολογία της Τουρκίας επικρατούσε η ιδέα μιας νέας προσέγγισης των πραγμάτων, η οποία αν όντως επιβεβαιωθεί στην πράξη, μπορεί να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες για λύση.

Εν τω μεταξύ, ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουρτρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι μετά από συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Μαυρογιάννη, έγινε καθαρότερη η εικόνα για το είδος της λύσης που επιδιώκουν οι δύο πλευρές.

Τόνισε, επίσης, ότι επί κάποιων ζητημάτων υπήρξε καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών, σημειώνοντας ότι συζητήθηκαν θέματα εκλογής της ομόσπονδης κυβέρνησης, των ομόσπονδων αρχών και ζητήματα που αφορούν το περιουσιακό.

Ο κ. Οζερσάι ανέφερε τέλος πως αν ο στόχος είναι ένας «ομόσπονδος συνεταιρισμός» δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εξευρεθεί λύση.