Ανδρέας Μασούρας: «Έτσι δημιουργείς την κινητικότητα…»

Ο Πρόεδρος των Νέων Οικολόγων Επιστημόνων, Ανδρέας Μασούρας, στα πλαίσια σημερινής ραδιοφωνικής του συνέντευξης, τόνισε ότι  «Η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν προϋποθέτει μόνο προτάσεις και εισηγήσεις. Προϋποθέτει κάτι πιο πρακτικό: Από την μια χρειάζεται όραμα αλλά και ένας ξεκάθαρος στόχος. Από την άλλη χρειάζεται άμεση εφαρμογή. Καλές οι ιδέες αλλά η ανάπτυξη χρειάζεται κίνηση και όχι στασιμότητα».

«Έχουμε κάνει ως Κίνηση Νέων Επιστημόνων του Κινήματος Οικολόγων συγκεκριμένες προτάσεις, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας. Ταυτόχρονα δώσαμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις εφαρμογής. Δυστυχώς το Κράτος – ως μια γραφειοκρατική και παλαιοκομματική μηχανή – αδυνατεί να κατανοήσει την σοβαρότητα», τονίζει ο κ. Μασούρας στην συνέντευξή του.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσο είναι εφικτή η άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση της νεανικής κινητικότητας λόγω της οικονομικής κατάστασης, ο κ. Μασούρας τόνισε:

«Μπορούμε να αρχίσουμε από τα απλά και καθημερινά. Ενίσχυση, για παράδειγμα, των τοπικών κοινωνιών ούτως ώστε να ενθαρρύνουν τους νέους. Σημαντικό ρόλο, για παράδειγμα, μπορούν να διαδραματίσουν τα Πανεπιστήμια στις τοπικές κοινωνίες εκπαιδεύοντας δωρεάν τους νέους σε τεχνικά και καινοτόμα επαγγέλματα. Έτσι δημιουργείς την κινητικότητα.»