Ανδρέας Μασούρας:”Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία”

«Η Κίνηση Νέων Επιστημόνων του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με πρόσωπα, κόμματα, εταιρείες πολιτικών προσώπων που παρουσιάζονται ως εμπλεκόμενοι σε θέματα οικονομικών σκανδάλων και διαγραφή χρεών», αναφέρει ο Πρόεδρος της Κίνησης Νέων Επιστημόνων του Κινήματος Οικολόγων.

«Πριν καλά καλά συνέλθει o Κύπριος πολίτης από το τεράστιο σοκ και τις παρενέργειες από το κούρεμα των καταθέσεων του, αλλά και από τα δεινά που θα επιφέρει στον τόπο η συνθηκολόγηση του μνημονίου με την ΤΡΟΙΚΑ, (βλέπε: ανεργία, κοινωνική εξαθλίωση, λουκέτο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φτώχεια, πείνα) άρχισε και η παρέλαση πολιτικών και κομματικών προσώπων και εταιρειών, που έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης από τράπεζες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγαλύτερες μαύρες οικονομικές τρύπες».

«Καταδικάζουμε όλες αυτές τις πράξεις και ενέργειες που έχουν διαπραχθεί και που έχουν τσαλακώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο απέναντι στα τραπεζικά ιδρύματα, όσο και στην πολιτική ζωή του τόπου, και που έχουν συμβάλει στην διόγκωση ακόμη περισσότερο της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Την ίδια ώρα απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται σε τέτοιου είδους πράξεις και ενέργειες και ζητάμε την παρουσίαση λίστας ΟΛΩΝ των ονομάτων που έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης. Θα πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με έντυπα  ή ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι γράφουν και τι παρουσιάζουν διότι είναι κρίμα και άδικο σε όλο αυτό τον κυκεώνα να διασύρονται άνθρωποι και προσωπικότητες για τον άλφα η βήτα λόγο», αναφέρει ο κ. Μασούρας.

«Χαιρετίζουμε για άλλη μια φορά την ώριμη και υπεύθυνη στάση που κρατά διαχρονικά το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σε ότι αφορά την οικονομική διαφάνεια του μέσα από ανοιχτές, συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.