Ανδρέας Λουρουτζιάτης: “Στηρίζω Νίκο Αναστασιάδη” (vid.)

Ο Δήμαρχος της Λάρνακας μιλάει για την κρισιμότητα των Προεδρικών Εκλογών και την ανοιχτή στήριξή του, στο Νίκο Αναστασιάδη.

Πως σχολιάζετε τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές;

Μου κάνετε μια ερώτηση, εύκολη στην απάντηση, αλλά δύσκολη στο αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι αν όχι οι κρισιμότερες, τότε σίγουρα από τι πιο κρίσιμες στην οδοιπορία, αυτού του νησιού. Ακριβώς διότι βρισκόμαστε μπροστά σε αρκετά διλήμματα, μπροστά σε επιλογές οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον της Κύπρου για το παρόν και το αύριο των επόμενων γενιών.  Αυτονόητα παραμένει το Εθνικό πρόβλημα κορωνίδα των προσπαθειών, αλλά θα έλεγα ότι προστίθεται σε αυτό και η οικονομική κρίση, που μαστίζει και την Κύπρο και η ανάγκη για σωστή διαχείριση ούτως ώστε να επανέλθουμε σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, προόδου και προκοπής. Και το τρίτο και πολύ σημαντικό, είναι το θέμα της διαχείρισης του φυσικού αερίου, των κοιτασμάτων που θα προκύψουν από τις έρευνες και τις γεωτρήσεις που θα γίνουν και το πώς αυτά θα μεταχειριστούν προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού.

Ποιος θεωρείτε ότι είναι κατάλληλη επιλογή από τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους, για την Κύπρο;

Ο Δήμος της Λάρνακας και ο Δήμαρχος της πόλης έχει εκλεγεί και από την ημέρα της εκλογής του εργάζεται για το κοινό καλό των πολιτών της Λάρνακας. Είναι αυτονόητο και δεν είναι σχήμα λόγου, ότι για τα θέματα της πόλης μας, δεν υπάρχουν χρώματα και εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο να εργαζόμαστε για τη Λάρνακα που μας αξίζει. Για την πόλη με ποιότητα ζωής, με ευημερία, με θέσεις εργασίας,  μια σύγχρονη πόλη που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Ως άτομο, όπως ο καθένας από εμάς, ανήκω σε πολιτικό χώρο και έχω τις δικές μου επιλογές. Με το θάρρος της προσωπικής μου γνώμης λέω ότι αυτή τη στιγμή, ο υποψήφιος για την Προεδρεία, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Αναστασιάδης, είναι ο κατάλληλος ηγέτης για να οδηγήσει την Κύπρο, στην προοπτικής της Ευημερίας και της ανάπτυξης. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, στον κατάλληλο χρόνο, με τις επαφές, τις γνώσεις και αποφασιστικότητα.

Ως Δήμαρχος της Λάρνακας με δεδομένο ότι δεν μπορείτε να προσφέρετε ανοιχτά τη στήριξή σας στον κ. Αναστασιάδη, έχετε «αναθέσει» στη σύζυγο αυτό το έργο;

Κοιτάξτε, αντίθετα, έχω προσυπογράψει μαζί με άλλους 27 Δημάρχους επιστολή στήριξης προς τον κ. Αναστασιάδη και η παρουσία μου και η εμπλοκή μου είναι δεδομένη.
ΒΙΚΥ  ΣΑΡΤΖΗ

httpv://www.youtube.com/watch?v=3hEQ0TWdYvY