Αναχώρησε για Βραζιλία και το Καμερούν

Με 12ωρη καθυστέρηση αναχώρησε τελικά η αποστολή του Καμερούν για τη Βραζιλία, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πρωί της Κυριακής οι διεθνείς αρνήθηκαν να μπουν στο αεροπλάνο που επρόκειτο να τους μεταφέρει στην «χώρα του καφέ» λόγω του ότι δεν είχν πληρωθεί το ποσό που είχε συμφωνηθεί με την ομοσπονδία μετά την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Στη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη ανάμεσα στις δύο πλευρές και τελικά βρέθηκε η «χρυσή τομή», χωρίς να δοθούν προς τα έξω περισσότερες λεπτομέρειες, εκτός του ότι οι παίκτες θα πληρωθούν με διακανονισμό τα λεφτά που τους οφείλονται.

Η αποστολή αναχώρησε για τη Βραζιλία, όπου προβλέπεται να φτάσει σήμερα το βράδυ. Νωρίτερα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της αφρικανικής ομάδας, Βόλκερ Φίνκε, είχε τονίσει πως ήταν μικρό το ποσό των 61.000 λιρών που θα έπαιρναν οι παίκτες ως μπόνους για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν, Ζόζεφ Οβόνα, είπε μεταξύ άλλων: «Τα πάντα τακτοποιήθηκαν. Δεν υπάρχει, πλέον, κανένα πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται, πλέον, η εθνική είναι να συγκεντρωθεί προς μία κατεύθυνση».