Αναχωρεί το βράδυ για Λίβανο ο Δημήτρης Χριστόφιας -Διευρυμένες συνομιλίες

Θέματα οικονομίας και οι προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται για την περιοχή σε σχέση με την ανεύρεση μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, θα είναι πρώτα στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει στο Λίβανο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος αναχωρεί απόψε για τη Βυρηττό.

Θα συζητηθούν επίσης διεθνή και περιφερειακά θέματα, καθώς και οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο με επίκεντρο τη Συρία και το Μεσανατολικό.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Μισιέλ Σλεϊμάν στη Βηρυττό και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο  κ.  Χριστόφιας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων στη Βηρυτό και στη συνέχεια θα παραστεί και θα μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ  Κύπρου-Λιβάνου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Θα ακολουθήσουν  χωριστές συναντήσεις με τον Πατριάρχη Κιλικίας, Αράμ Α’ και τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Μαρ Μπεχάρα Μπούτρος Αλ Ράχι,με τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι καθώς και με τον Πρωθυπουργό Νατζίπ Μικάτι.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστόφιας θα αναχωρήσει από το Λίβανο για την Κύπρο την Παρασκευή το πρωί.