Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στην χώρα.

Ανάμεσα στα θέμα που θα συζητηθούν είναι η ενέργεια, οι επενδύσεις οι ασφάλεια αλλά και οι οικονομία. Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στον Λευκό Οίκο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και σημειώνουν ότι η επίσκεψη Τσίπρα επιβεβαιώνει με εμφατικό τρόπο τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζουν τη μεγάλη σημασία του γεγονότος ότι η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα σε μια ασταθή περιοχή.

Στο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα περιλαμβάνονται συναντήσεις με φορείς και οργανώσεις της ομογένειας και Αμερικανούς αξιωματούχους και οικονομικούς παράγοντες με επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο του Σικάγο και τον κυβερνήτη του Ιλινόις, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs

Την ίδια μέρα θα συναντήσει την Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.