Ανατροπή από τον Αρχιεπίσκοπο για το υπουργείο Παιδείας

Άμεσες κινήσεις προκειμένου στο υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί ο δικός του άνθρωπος, Τάσος Μητσόπουλος, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, όταν διαπίστωσε πως ο «εκλεκτός» του θα αναλάβει μεν υπουργικό πόστο αλλά όχι αυτό του Παιδείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε θέσει ως προσωπική επιθυμία στον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να τοποθετήσει στο υπουργείο Παιδείας τον Τάσο Μητσόπουλο και την Ελένη Θεοχάρους.

Ο Ν. Αναστασιάδης ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας ο Τάσος Μητσόπουλος και να ικανοποιηθεί έτσι το αίτημα της Εκκλησίας, ωστόσο τα συνεργαζόμενα κόμματα ΔΗΚΟ- ΕΥΡΩΚΟ διαφώνησαν ζητώντας το  συγκεκριμένο πρόσωπο να τοποθετηθεί στο υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, σήμερα πρωί – πρωί ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον κάλεσε στη Αρχιεπισκοπή τον Τάσο Μητσοπουλο. Παράλληλα, μίλησε τηλεφωνικά με τον Ν. Αναστασιάδη από τον οποίο και ζήτησε να είναι ο Τάσος Μητσόπουλος νέος υπουργός Παιδείας και όχι Συγκοινωνιών και Έργων, όπως θέλουν τα συνεργαζόμενα κόμματα.

Με δυο κινήσεις την τελευταία στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος έκανε την ανατροπή διεκδικώντας και πετυχαίνοντας  την τοποθέτηση στο υπουργείο Παιδείας του εκλεκτού του….

Άραγε η πολυπόθητη ανατροπή θα πετύχει;;;;;;