Ανατριχιαστικά στοιχεία για τους βιασμούς παιδιών από τον παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ

Ακομη και μέσα στο κτίριο του BBC ο παρουσιαστής του βρετανικού δικτύου, Τζίμι Σάβιλ, ανενόχλητος βίαζε αγόρια και κορίτσια. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο της παιδεραστίας είναι ανατριχιαστικά και πλήττουν την αξιοπιστία και το κύρος του BBC.

Σε μία περίοδο 60 ετών,  μέσα σε γραφεία, σε στούντιο αλλά και έξω από τις εγκαταστάσεις του δικτύου… Σε νοσοκομεία, ιδρύματα για ασθενείς, σε περίγυρους φυλακών, ο αποθανών Τζίμι Σάβιλ είχε κακοποιήσει 450 παιδιά. Τα 34 από αυτά τα είχε βιάσει.

Τα στοιχεία έδωσε η βρετανική αστυνομία. Τα περιστατικά αφορούν την περίοδο 1955-2009. Τα περισσότερα από τα θύματά του του είχαν πλησιάσει ζητώντας του αυτόγραφο. Ή τα πλησίαζε ο ίδιος προσφέροντάς τους βόλτα με το αυτοκίνητό του ως διασημότητα.

Γνωστός για την εκκεντρικότητά του ο  Σάβιλ, με βαμμένα ξανθά μαλλιά,  πολύχρωμα κοστούμια και  πούρα, πέθανε σε ηλικία 84 ετών τον Οκτώβριο του 2011. Είχε μάλιστα επιδοθεί σε φιλανθρωπικό έργο και είχε τιμηθεί με τον τίτλο του «σερ» από την βασίλισσα Ελισάβετ.