Ανασχηματισμός: Τα ρούχα του Μανωλιού και το αναγκαίο…σκούπισμα

Σε σειρά τις σκέψεις του για τον “επικείμενο ανασχηματισμό” άρχισε να βάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη.

Ανασχηματισμός που αναμένεται από πολλούς για πολλούς λόγους, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους.

Επειδή κάθε φορά που αλλάζουν πρόσωπα στην Κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς θώκους, όλοι κάνουν λόγο για μια νέα αρχή, για αναγκαίο restart κλπ. εμείς δεν θα κινηθούμε στην πεπατημένη.

Κτυπάμε το καμπανάκι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την εξής επισήμανση: Αν δεν αλλάξουν και οι πέριξ τίποτα δεν αλλάζει.

Είναι τοις πάσις γνωστό Πρόεδρε ότι το πρόβλημα 99 στις 100 φορές δεν είναι το Υπουργικό πρόσωπο, αλλά αυτοί που τον περιβάλλουν και που στους οποίους εκχωρούνται οι ευθύνες για χειρισμό ζητημάτων.

Άρα με την αλλαγή προσώπων απέφυγε, όπως ο διάολος το λιβάνι να θυμίσεις την τόσο γνωστή λαική θυμοσοφία ότι “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…”

Πρόεδρε της Δημοκρατίας, επικεφαλής του κράτους, έχεις το δικαίωμα – την υποχρέωση κατ’ εμάς – να απαιτείς τα πάντα από τους λαμβάνοντες υπουργικό θώκο.

Απαίτησε λοιπόν ένα γερό σκούπισμα από γωνιάς. Αλλιώς θα σε φάει και σένα η σκόνη και ο σκόρος των καρεκλοκένταυρων και αρχοντοχωριατών, που περιβάλλουν με τόσο…σάλιο τους εκάστοτε Υπουργούς.

Η Κυβέρνηση δεν είναι λούνα παρκ. Και αν είναι, είναι σίγουρα το ρόλερ κόστερ.

Όσοι μπορούν και αντέχουν. Οι άλλοι να μείνουν από κάτω και να χειροκροτούν τους θαραλλέους!