Ανασχηματισμός ενόψει – Ποια ονόματα θεωρούνται σίγουρα

Οργιάζουν οι φήμες και τα ονόματα πάνε κι έρχονται στον επικείμενο  ανασχηματισμό ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το Σαββατοκυρίακο από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μέχρι στιγμής τα ονόματα που θεωρούνται σίγουρα για παραμονή στα χαρτοφυλάκιά τους είναι αυτά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά, ενώ πολύ πιθανό θεωρείται να μετακομίσει έναν όροφο ο Δημήτρη Τζανακόπουλος, αναλαμβανοντας χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου στο Μαξίμου. Ο Νίκος Παππάς παραμένει σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες κάτοικος Μαξίμου, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη πιθανότατα θα κατευθυνθεί στο νευραλγικό πόστο του υπουργείου Εσωτερικών, από όπου ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πιθανότατα θα αναλάβει χρέη υπουργού Ναυτιλίας που μέχρι πρότινος βρισκόταν ο Θοδωρής Δρίτσας.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Οικονομίας, δεδομένου ότι ο Γιώργος Σταθάκης «παίζει» για το υπουργείο Ενέργειας.

Αναβαθμισμένος αναμένεται να είναι και ο ρόλος του Αλέξη Χαρίτση, μετά την πετυχημένη θητεία του στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, καθώς και του γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργου Βασιλειάδη.

Την ίδια ώρα τα μεγάλα ερωτηματικά είναι ο ενισχυμένος κομματικά Νίκος Φίλης λόγω της κόντρας με την Εκκλησία και ο Πάνος Σκουρλέτης που εξαπέλυσε νέα επίθεση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.