Ανασχηματισμός: Αυτοί που έμειναν εκτός….

Ποικίλες αντιδράσεις έφερε ο πρόσφατος ανασχηματισμός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αιφνιδίασε σχεδόν τους πάντες με τις επιλογές του.  Κάποιοι οι οποίοι θεωρούνταν φαβορί, έμειναν εκτός… Κάποιοι πικράθηκαν γιατί έμειναν εκτός για δεύτερη φορά…

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις πήγαν για ακόμα μία φορά «περίπατο»… και υπερνίκησαν οι οικογενειακές και φιλικές «υποχρεώσεις».

Ας δούμε τα πρόσωπα που έμειναν εκτός….

Φωτεινή Τσιρίδου:

Όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι η Φωτεινή Τσιρίδου έφθασε μία ανάσα από την ανάληψη του Υφυπουργείου Ναυτιλίας τον Φεβρουάριο του 2018. Αλησμόνητη και η παρουσίαση της από τηλεοπτικό κανάλι ως την σίγουρη Υφυπουργό Ναυτιλίας την ώρα που απέδιδε τα συγχαρητήρια της στον Νίκο Αναστασιάδη την επομένη της μεγάλης του νίκης.
Ωστόσο η Λεμεσιανή δικηγόρος «κόπηκε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις για να αναλάβει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας κ. Νατάσα Πηλείδου.

Πριν από κάποιες μέρες το όνομα της άρχισε και πάλι να εμφανίζεται ανάμεσα στα φαβορί για το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αφού η αποχώρηση της Νατάσας Πηλείδου θεωρείτο δεδομένη. Ωστόσο ούτε αυτή τη φορά της έγινε η τιμή.

Όσοι την γνωρίζουν, αναφέρονται σε μία ισχυρή και σοβαρή προσωπικότητα και άψογη επαγγελματία και ας μην ξεχνάμε το βασικότερο, είναι νομικός με ειδίκευση στο ναυτικό δίκαιο….

Ανδρέας Μαραγκός:

Το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Cyta και πρώην Προέδρου της ΑΗΚ ακουγότανε και τον περασμένο Νοέμβριο. Η απουσία του από τον ανασχηματισμό της 1ης Δεκεμβρίου δεν θεωρήθηκε έκπληξη, καθώς όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πίστευαν ότι ο Λεμεσιανός δικηγόρος θα αναλάμβανε το Υπουργείο Ενέργειας με την αποχώρηση Λακκοτρύπη. Ωστόσο ούτε αυτή τη φορά το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα των νέων Υπουργών.

Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να πουν τα καλύτερα αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα έξυπνο και πρακτικό άνθρωπο. Η δε θητεία του στην ΑΗΚ κρίθηκε ως εξαιρετικά πετυχημένη. Στην Λεμεσό χωρίς αμφισβήτηση χαίρει απεριόριστης εκτίμησης και ίσως μια μέρα το εξαργυρώσει διαφορετικά.

Κώστας Κουμής:

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΚΟΤ και νυν αντιπρόεδρος της CYTA θεωρείτο σίγουρος για το Υφυπουργείο Τουρισμού μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ήτανε άλλωστε γνωστή η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανάληψη του Υφυπουργείου Τουρισμού από πρόσωπο με καταγωγή από την Επαρχία Αμμοχώστου.

Ως γνωστό την τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε ο Σάββας Περδίος, κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην Επαρχία Αμμοχώστου αλλά και στους ξενοδοχειακούς κύκλους λόγω της σύγκρουσης συμφερόντων του συγκεκριμένου διορισμού.

Το όνομα του ακούστηκε και στον ανασχηματισμό του Δεκεμβρίου για το Υπουργείο Μεταφορών όπως και της Έμιλυς Γιολίτη και του Ανδρέα Μαραγκού. Τελικά το Υπουργείο κατέληξε ως γνωστό στον Γιάννη Καρούσο.

Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του αναφέρονται σε ένα εξαιρετικά έντιμο και ικανό άνθρωπο που ήξερε από τουρισμό και δημόσια διοίκηση.

Ανδρέας Πουλικάς:

Το όνομα του Προέδρου της ΡΑΕΚ ομολογουμένως απασχόλησε λιγότερο τα ΜΜΕ από άλλα. Αν και ήτανε το «αουτσάιντερ» σε σχέση με τον Μαραγκό, προτού διαρρεύσουν οι φήμες για μετακίνηση της Νατάσας Πηλείδου, θεωρείτο επίσης ως μία πολύ καλή περίπτωση.

Πρόκειται για ένα σοβαρό άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο ενέργεια και που δεν θα του έπαιρνε καθολου χρόνο να προσαρμοστεί.

Τα άλλα δύο ονόματα που επίσης «προαλείφονταν» και ήθελαν διακαώς να αναλάβουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή το Υπουργείο Άμυνας είναι ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου….

Δεν ξέρουμε όμως εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προτίθεται σε μελλοντικό «μίνι» ανασχηματισμό να αναντικαταστήσει τον Υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, για τον οποίο τελευταία πληθαίνουν τα αρνητικά σχόλια….