Αναστασιάδης “Στη σύνοδο θα έχω την ευκαιρία να αναπτύξω τα σημαντικά θέματα που αφορούν την πατρίδα μας”

Τα ζητήματα που θα θέσει κατά τη διάρκεια των επαφών του στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ στη Λεμεσό την ερχόμενη Παρασκευή ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος και πρόεδρος του ΔΗΣΥ  Νίκος Αναστασιαδης, μιλώντας σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τοποθετήσει το ζήτημα της αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν οι αρχηγοί των  κρατών της ΕΕ τόσο στο Κυπριακό όσο και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ  κατά τη διάρκεια της Συνόδου αλλά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα έχει την ευκαιρία “να αναπτύξει τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Κύπρο”.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η διεξαγωγή της συνόδου στην Κύπρο αποτελεί γεγονός μεγάλης πολιτικής σημασίας, ενώ πρόσθεσε παράλληλα ότι η σύνοδος αυτή, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη, συνέρχεται στη Λεμεσό στις 11 Ιανουαρίου, ύστερα από πρόσκληση του ιδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη τα  θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο αφορούν την στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές του 2014 και το Πολυετές Δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.