Αναστασιάδης προς ΕΕ: “Δώστε περισσότερα λεφτά”

Επιστολές προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι θα απευθύνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στις οποίες θα αναφέρεται στην ανάγκη πολιτικής της ΕΕ έναντι της Κύπρου με την παραχώρηση επιπλέον βοήθειας ενόψει των κρίσιμων στιγμών που περνούμε.
Ο κ. Αναστασιάδης θα απαντήσει επίσης στην επιστολή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Μάριο Ντράγκι σχετικά με το θέμα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη.
«Στην επιστολή μου θα εξηγώ ότι στην Προεδρική Δημοκρατία οι εξουσίες είναι διακριτές, το κοινοβούλιο έχει τη δική του ευθύνη ελέγχου των αξιωματούχων της πολιτείας, και στα πλαίσια διερεύνησης των όσων έχουν ακολουθήσει μετά από μιαν επιστολή ή έγγραφο του κ. Δημητριάδη έχει κάθε εξουσία να το πράξει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι διαδικασία απόλυσης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας», είπε ο κ. Αναστασιάδης του, σε δηλώσεις του μετά το 16ο συνέδριο της ΔΕΟΚ.
Πρόσθεσε πως κάποιοι παραπληροφόρησαν τον κ. Ντράγκι.
Ερωτηθείς πώς εκτοξεύθηκαν στα 23 δις ευρώ οι ανάγκες της Κύπρου τους τελευταίους τρεις μήνες, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Δεν νομίζω να είναι τους τελευταίους τρεις μήνες. Είναι γενικότερα είναι η όλη καθυστέρηση που οδήγησε εδώ που οδήγησε. Θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα”