Αναστασιάδης: “Προεκλογική φούσκα η πρόταση Λιλλήκα για πώληση του οικοπέδου 12 της ΑΟΖ”

Για άκρατο λαϊκισμό, προτάσεις που αποδεικνύονται προεκλογικές φούσκες και για σοφιστείες κατηγορεί το επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη τον Γιώργο Λιλλήκα, με αφορμή την πρότασή του για πώληση μέρους του οικοπέδου 12. Σε ανακοίνωση του
το γραφείο του υποψήφιου προέδρου αναφέρει:

“Οσες σοφιστείες και αν επιστρατεύσει ο κ. Λιλλήκας, οι πραγματικότητες της αγοράς δεικνύουν ότι το 30% του συμβολαίου της Noble στο μπλοκ Λεβιάθαν του Ισραήλ, με επιβεβαιωμένα κοιτάσματα, πουλήθηκε 1,25 δις ευρώ. Το οικόπεδο Αφροδίτη (12) της κυπριακής ΑΟΖ έχει μη επιβεβαιωμένα, ακόμα, κοιτάσματα που αναλογούν στο ένα τρίτο αυτών του Λεβιάθαν, δηλαδή συνολικής αξίας 1,25 δις ευρώ”.

«Εξακολουθεί να επιμένει ότι μπορούμε να πουλήσουμε μέρος του οικοπέδου 12 και ότι με αυτό τον τρόπο, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, θα αντλήσουμε 20 δις ευρώ ώστε να διώξουμε, όπως λέει, την Τρόικα από την Κύπρο”.

“Όσο για τη θεωρία του κ. Χριστόφια και του ΑΚΕΛ ότι εκβιάστηκαν για να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, με την οποία ταυτίστηκε πλήρως ο κ. Λιλλήκας, (ο κ. Λιλλήκας που είναι η δεύτερη επιλογή του ΑΚΕΛ για να επιστρέψει στο προεδρικό από την πίσω πόρτα) τον παραπέμπουμε στις δηλώσεις του, του περασμένου Ιουνίου, που προφανώς έχει λησμονήσει”.

«H προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης –έλεγε ο κ. Λιλλήκας- δεν θα γίνει εξαιτίας και μόνο για τις ανάγκες κεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ο δανεισμός από τρίτη χώρα δεν επιλύει το πρόβλημα, απλά προσφέρει παράταση χρόνου για μετέπειτα προσφυγή στο Μηχανισμό, με δυσμενέστερους, όμως, όρους» καταλήγει η ανακοίνωση.