Αναστασιάδης – Κάρογιαν συζήτησαν Κυπριακό και Οικονομία

Ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο , κατά τη διάρκεια της οποίας έτυχε ενημέρωσης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομία.

Ο κ. Καρογιάν σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε, είπε ότι η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια της τακτικής επικοινωνίας που έχει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ανταλλαγή απόψεων πάνω σε διάφορα ζητήματα.

Κληθείς συγκεκριμένα να αναφερθεί στο λόγο της σημερινής συνάντησης τους, είπε ότι «από καιρού εις καιρόν βρισκόμαστε και τα λέμε και ανταλλάσουμε απόψεις». Ερωτηθείς ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, είπε ότι «για να με ενημερώσει για το Κυπριακό».

Σε ερώτηση κατά πόσον συζητήθηκε και οτιδήποτε άλλο πέραν του κυπριακού, ο κ. Καρογιάν απάντησε αρνητικά.

Κληθείς να πει ποια είναι η εκτίμηση του για την πορεία του Κυπριακού μετά και την ενημέρωση που έτυχε από τον Πρόεδρο, ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «η τουρκική πλευρά συνεχίζει τη δική της αδιάλλακτη στάση και συμπεριφορά και αποδείχτηκε και στην πράξη ότι αυτά που λέει δεν τα εννοεί, αλλά αντίθετα σκληρύνει τη στάση της ακόμη περισσότερο».

« Άρα», διερωτήθηκε, «πώς μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξουν προοπτικές σε σχέση με το Κυπριακό, όταν ο κ. Έρογλου επιμένει στις γνωστές άτεγκτες θέσεις του».

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα αξιοποίησης του σε κάποιο πόστο, ο κ. Καρογιάν απάντησε αρνητικά.

Σε ερώτηση κατά πόσον συζητήθηκαν άλλα θέματα, ευρύτερης πολιτικής, όπως είναι τα θέματα της ΕΕ και των Ευρωπαίων Επιτρόπων, απάντησε και πάλι αρνητικά. «Με τον Πρόεδρο βρισκόμαστε συχνά, με ενημερώνει για το Κυπριακό, ανταλλάσουμε απόψεις ευρύτερα», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της οικονομίας, ο κ. Καρογιάν είπε ότι «γίνεται μια σκληρή προσπάθεια από την Κυβέρνηση, χρειάζονται πράγματα να γίνουν όμως και στο τραπεζικό αλλά και ευρύτερα σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, αλλά και για να πάρει ανάσες η αγορά γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, κάτι που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στις επιχειρήσεις (γενικότερα)».

«Χρειάζεται πάρα πολλή δουλεία. Ανταλλάξαμε κάποιες σκέψεις και σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό», είπε.

Ερωτηθείς αν η συνάντηση θα προκαλέσει αντιδράσεις στο ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν απάντησε αρνητικά.

Ερωτηθείς, τέλος, κατά πόσον θεωρεί ότι το ΔΗΚΟ έχει τη σωστή τοποθέτηση σ’ αυτά τα ζητήματα, ο κ. Καρογιάν περιορίστηκε να πει ότι έχει εκφράσει τις απόψεις του στα συλλογικά όργανα του Κόμματος και πως δεν έχει οτιδήποτε άλλο να προσθέσει.