Αναστασιάδης: “Η Κύπρος έχει τη στήριξη της Γερμανίας”

Τη στήριξη της Γερμανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία επιβεβαίωσε η Καγκλέριος Μέρκελ στην κα’ιδίαν συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές  Νίκο Αναστασιάδη.

Απο την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι η Κύπρος οφείλει να εφαρμόσει με απόλυτη συνέπεια τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, ενώ την  ίδια στιγμή εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα του δημόσιου χρέους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αναστασιάδης έθεσε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως το θέμα του εταιρικού φόρου, υποστηρίζοντας πως η Κύπρος είναι μια χώρα υπηρεσιών και ως εκ τούτου, αυτό το ζήτημα είναι άκρως σημαντικό.

 

Στην ομιλία του στο δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων στην χθεσινή έκτακτη σύνοδο του ΕΛΚ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, επανέλαβε την ανάγκη οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξουν την απαιτούμενη αλληλεγγύη προς την Κύπρο και συμμετάσχουν ενεργά για την προώθηση λύσης στο Κυπριακό

Ενώ την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε ότι με την εκλογή του στην προεδρία της κυπριακής δημοκρατίας θα κάνει ότι περνά απο το χέρι του προκειμένου η Κύπρος να μη βρεθεί ποτέ ξανά σε αυτό το σημείο.