Αναστασιάδης: Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο ανά πάσα στιγμή

Σαφές μήνυμα στην …απέναντι όχθη έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Λίγα 24ωρα μετά την έκδοση του κοινού ανακοιωθέντος του ΟΗΕ που συνόδευσε το δείπνο με τον Μουσταφά Ακιντζί ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι: “Η δική μας θέση παραμένει ότι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο για λύση του Κυπριακού”.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρέσβης της Μάλτας με την ευκαιρία της Προεδρίας της Μάλτας στην ΕΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς αν υπάρχει έδαφος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο άμεσο μέλλον, είπε ότι «στο άμεσο μέλλον, ελπίζω, ναι. Η δική μας θέση παραμένει ότι είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να συνεχίσουμε τον διάλογο που θα μας βοηθήσει, έτσι ώστε – προσδοκούμε – να επιτύχουμε μια λύση μέσα στα πλαίσια που έχουν περιγραφεί τόσες φορές».

Ερωτηθείς αν αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια του προχθεσινού δείπνου που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι οι δικές μας ανησυχίες δεν εισακούγονται από την τουρκοκυπριακή πλευρά, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο».

Πρόσθεσε ότι «η όλη προσπάθεια εστιάζεται στην επιθυμία μας για λύση του Κυπριακού, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μας θέση, η ελληνοκυπριακή πλευρά αυτό πιστεύει».

Ερωτηθείς αν μετά το δημοψήφισμα της Τουρκίας αναμένει ότι θα υπάρξει αλλαγή στη στάση της τουρκικής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν μπορώ να προβλέψω τίποτε».

Φωτό :Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ)