Αναστάτωση προκαλεί η επιδημία γρίπης με χιλιάδες ασθενείς

Πάνω από 2000 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί από τη θανατηφόρα επιδημία της γρίπης, η οποία έχει προκαλέσει και το θάνατο 18 παιδιών. Η επιδημία που φέτος έδειξε τα σημάδια της νωρίτερα από ότι άλλες χρονιές χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη των τελευταίων χρόνων από τους γιατρούς.

Ο δρ. Άντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων (NIAID) στις ΗΠΑ, υπενθυμίζει πως, αντιθέτως, η σεζόν του 2012 ήταν μια από τις λιγότερο κακές.

Η γρίπη εμφανίζεται στις περισσότερες από τις Πολιτείες της Αμερικής με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων ήδη από την αρχή του Δεκεμβρίου.

“Δεν είναι καλό σημάδι όταν βλέπουμε μια τέτοια επιτάχυνση των λοιμώξεων τόσο νωρίς, είναι ένα φαινόμενο που εν γένει προαναγγέλλει μια κακή επιδημία γρίπης”, προσθέτει ο δρ. Άντονι Φόσι και τονίζει ότι, το στέλεχος του ιού που κυριαρχεί φέτος είναι H3N2, ιστορικά υπεύθυνο για πιο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τους άλλους τύπους του ιού.

Προς το παρόν, ο απολογισμός του αριθμού των νεκρών δεν αφορά παρά μόνο παιδιά, γεγονός που εξηγείται από το γεγονός ότι τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) υποχρεώνονται από το νόμο να ανακοινώνουν τακτικά τους θανάτους παιδιών.