«Αναρχία» στο ναυάγιο Ζηνοβία – Δύτης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

«Αναρχία» στο ναυάγιο Ζηνοβία – Δύτης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 60χρονος δύτης μετά από κατάδυση στο ναυάγιο Ζηνοβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες , γύρω στις 11 το πρωί, ο άνδρας, ηλικίας 60 ετών, που βρίσκεται σε διακοπές στη Κύπρο, ήταν σε κατάδυση με τη σύζυγο, δύο φίλους του και έναν εκπαιδευτή στο ναυάγιο Ζηνοβία.

Σε κάποια στιγμή, πιθανόν λόγω αδιαθεσίας και ενώ βρισκόταν γύρω στα 20 μέτρα βάθος, ο 60χρονος άρχισε να αναδύεται στην επιφάνεια. Μόλις ο εκπαιδευτής και οι φίλοι του αντιλήφθηκαν τις κινήσεις του δύτη, τον ακολούθησαν και τον βοήθησαν να βγει από τη θάλασσα.

Κλήθηκε ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας το οποίο μετέφερε τον 60χρονο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ως σοβαρή.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, για ακόμα μία φορά απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές ούτως ώστε να μπει επιτέλους μία τάξη και να αποφεύγονται αυτού του είδους τα ατυχήματα.

Δυστυχώς, σύμφωνα με επικοινωνία μας με την εταιρεία, στην περιοχή του ναυαγίου επικρατεί αναρχία με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα δυσάρεστα περιστατικά.

Καλούν λοιπόν τους αρμόδιους φορείς να διαφυλάξουν τον τεράστιο πλούτο που προσφέρει το ναυάγιο Ζηνοβία στο τουριστικό προιόν της Κύπρου, αφού βρίσκεται στη λίστα με τα 10 καλύτερα ναυάγια στο κόσμο.

Δυστυχώς όμως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των δυτών οι οποίοι επισκέπτονται το ναυάγιο ανεξέλεγκτα,