Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των «3» για τη φονική πυρκαγιά στη Λευκωσία

Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των «3» για τη φονική πυρκαγιά

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ μέρες το διάταγμα κράτησης εναντίον τριών προσώπων, ηλικίας 46, 32 και 29 ετών, τα οποία είχαν συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, ανθρωποκτονίας, διάρρηξης κτιρίου και εμπρησμού.

Πρόκειται για τον 46χρονο ιδιοκτήτη του κεφεστιατορίου απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, τον 32χρονο από τη Συρία που φέρεται να έβαλε φωτιά στο υποστατικό και έναν 29χρονο Ελληνοκύπριο που φέρεται να μετέφερε με τη μοτοσικλέτα του στη σκηνή τον Σύρο.

Η υπόθεση διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 30ης Ιανουαρίου 2019, στη Λευκωσία, όταν γύρω στις 2.40 τα ξημερώματα σήμερα, ξέσπασε φωτιά σε υποστατικό στη Λευκωσία. Για κατάσβεση της φωτιάς, μετέβησαν στη σκηνή μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατά την διάρκεια της κατάσβεσης, εντόπισαν σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου του υποστατικού, μια γυναίκα από την Ουκρανία, νεκρή.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.