Ανανεώθηκε για άλλες έξι ημέρες η κράτηση του 32χρονου για το φόνο του Φαίδωνος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες έξι ημέρες το διάταγμα κράτησης 32χρονου, κάτοικου Βρυσούλλων ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Άγγελου Φαίδωνος 46 χρόνων από τα Λατσιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 32χρονος σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία παραδέχθηκε ότι αυτός διέπραξε το έγκλημα ενώ έδωσε και ορισμένες εξηγήσεις αναφορικά με την εξέλιξη των πραγμάτων που οδήγησαν στο θάνατο του 46χρονου που εντοπίστηκε νεκρός στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Beau Rivage στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας το βράδυ της 1ης Αυγούστου 2013.

Στην κατάθεσή του ο 32χρονος ανέφερε πως αυτός έκλεισε το ραντεβού με τον 46χρονο, με τον οποίο γνωρίζονταν, στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο . Σκοπός του ραντεβού ήταν ο ύποπτος να πείσει τον Φαίδωνος να σταματήσει, όπως ισχυρίστηκε, να τον ενοχλεί. Ωστόσο στη σκηνή σημειώθηκε διαπληκτισμός και καυγάς μεταξύ των δύο που οδήγησε τελικά στο θάνατο του Φαίδωνος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φαίδωνος, που είχε δηλωθεί ελλείπον πρόσωπο από τις 31 Ιουλίου, εντοπίστηκε τελικά την περασμένη Πέμπτη 1 Αυγούστου από την Αστυνομία νεκρός με πέντε κτυπήματα στο κεφάλι στο “Beau Rivage”. Δίπλα από το θύμα εντοπίστηκε σπασμένη και ματωμένη ξύλινη χειρολαβή κασμά που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν το φονικό όπλο.

Το πτώμα του Φαίδωνος εντοπίστηκε σε τυμπανιαία κατάσταση, ύστερα από πληροφορία που έλαβε μέλος του ΟΠΕ, στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου. Σε οικόπεδο δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο εντοπίστηκε από την Αστυνομία και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Φαίδωνος.