Αναμένουμε οι εξαγγελίες των Βρυξελλών να γίνουν πράξεις

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μάριος Καράντωνας με δηλώσεις του σχολίασε τις εξαγγελίες που έγιναν από τις Βρυξέλλες για το Κυπριακό και την Οικονομία.

«Οι εξαγγελίες από τις Βρυξέλλες αποτελούν μια θετική εξέλιξη. Οι εξαγγελίες αυτές θα είναι ωφέλιμες για την κυπριακή οικονομία και το κυπριακό όταν υλοποιηθούν και αποκτήσουν συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη στήριξη που πέτυχε και έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναμένουμε τα λεχθέντα να γίνουν πράξεις και στην οικονομία και στο κυπριακό.» είπε ο κ. Καράντωνας και συνέχισε:

«Αναμένουμε ειδικά οι αποφάσεις που αφορούν την οικονομία να δρομολογηθούν άμεσα έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι ευρωπαϊκές εξαγγελίες θα είναι ουσιαστικές αν αποτελέσουν παράγοντα αλλαγής της απειλητικής και επικίνδυνης κατάστασης που έχουμε σήμερα μπροστά μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραμείνουν μόνο υποσχέσεις.» ανέφερε ο κ. Καράντωνας και συνέχισε:

«Οι αποφάσεις των Βρυξελλών φανερώνουν ότι όταν έχουμε σχεδιασμό, επιμονή, αποφασιστικότητα και ξέρουμε τι ζητούμε τότε είναι εφικτό να πετύχουμε την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο κυπριακό και στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της οικονομίας» είπε ο ΓΓ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και κατέληξε:

«Στο κυπριακό οι Βρυξέλλες μπορούν να γίνουν χρήσιμες και να βοηθήσουν στην επίλυση του. Αρκεί να αναγκάσουν την Τουρκία να νιώσει ότι πληρώνει πολιτικό και οικονομικό κόστος από την κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου. Αρκεί με κάθε ευκαιρία να κάνουν σαφές στην Άγκυρα πως αν θέλει να προχωρήσει η ενταξιακής της πορεία, πρώτα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις πρόνοιες του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.»