….Αναλύσεις με μισόλογα από τον Θ. Μικρούτσικο για τη κατάσταση της Κύπρου

…Περισπούδαστη ανάλυση για την σημερινή κατάσταση της Κύπρου με επιχειρήματα του τύπου «για όλα φταίνε οι ξένοι και τα παιχνίδια τους», έκανε ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης, Θάνος Μικρούτσικος, γνωστός στον Κυπριακό λαό όχι μόνο από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993 αλλά και από την στήριξη που προσέφερε στο Δημήτρη Χριστόφια μετά τη πασίγνωστη υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί.

Ο Θάνος Μικρούτσικος με το πολιτικοποιημένο προφίλ και τις ευαισθησίες που λέγεται ότι έχει απέναντι στο κυπριακό ζήτημα, μετά το «φιάσκο» στο Μαρί τραγουδούσε υπέρ του σημερινού Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενάντια στο σύνολο του Κυπριακού λαού, ο οποίος διαδήλωνε ζητώντας την παραίτηση Χριστόφια «εδώ και τώρα».

Ο ίδιος επισκέφθηκε αυτό τον καιρό πάλι την Κύπρο και με συνέντευξή του φρόντισε να μάθε ο κόσμος όχι μόνο για την επίσκεψή του αλλά και το τι πιστεύει σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στον «προθάλαμο» του Μνημονίου.

«Ο νέος πρόεδρος δεν θα αντέξει ούτε ένα χρόνο εάν εξυφανθούν τα σχέδια μέχρι τέλους…» είπε στην συνέντευξή του ο Θάνος Μικρούτσικος για να προσθέσει μάλιστα γενικώς και αορίστως πως «το διεθνές παιχνίδι στη βρώμικη σκακιέρα ήταν τέτοιο που κόλλησε τη Κύπρο με τη πλάτη στο τοίχο…». Ανώδυνες αναλύσεις που παραπέμπουν σε …αμπελοφιλοσοφία. Γιατί άραγε ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης με το πολιτικοποιημένο προφίλ δεν μιλά ξεκάθαρα – με ονόματα και διευθύνσεις – για το ποιοι ευθύνονται για τη μεγάλη καταστροφή στη Κύπρο;

Μάθανε φαίνεται καλά κάποιοι το …ποίημα περί απόδοσης ευθυνών, για όσα συνέβησαν στη χώρα, σε άγνωστα κέντρα και συμφέροντα, υποστηρίζοντας τα ανθρωπάκια που μας κυβερνάνε και εθελοτυφλώντας απέναντι στις δικές τους, βαριές, ευθύνες. Έλεος πια…