Αναλυτής: Τεράστιο λάθος της Apple ήταν που δεν αγόρασε το…

Το μεγαλύτερο λάθος της Apple υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Tim Cook ήταν που δεν αγόρασε το Netflix, σύμφωνα με έναν αναλυτή, ο οποίος μίλησε στο CNBC.

Σύμφωνα με τον Daniel Ives, διευθυντής της ερευνητικής Wedbush, η Apple αντιμετωπίζει σήμερα το «πιο σκοτεινό κεφάλαιό» της από την εποχή του iPhone.

«(Ωστόσο) είμαστε θετικοί στις υπηρεσίες της Apple», είπε. «Τα επόμενα τρίμηνα θα είναι μια ανησυχητική μάχη, αλλά προβλέπουμε ένα ανώτατο όριο τρισεκατομμυρίων δολαρίων χρηματιστηριακής αξίας για την Apple το 2019», πρόσθεσε.

Για να μπει σε μια νέα φάση ανάπτυξης, η Apple θα πρέπει να επενδύσει στην προσφορά υπηρεσιών της, πρόσθεσε ο Ives.

«Χρειάζονται περιεχόμενο, χρειάζονται καύσιμα σε αυτόν τον κινητήρα. Δεν έχουν πρωτότυπο περιεχόμενο και δεν έχουν βίντεο, γι ‘αυτό πιστεύουμε ότι θα αγοράσουν ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο το 2019», δήλωσε στο CNBC. «Έχουμε μιλήσει για πιθανώς ηια Sony, Lionsgate, A24 – CBS ή Viacom είναι πιθανώς ακόμα στο τραπέζι, καθώς και η Netflix, καθώς αυτό είναι το κλειδί για να οδηγήσει την επιχείρηση των υπηρεσιών».

«Κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος που έκανε η Apple από τότε που ανέλαβε ο Cook είναι το ότι δεν αγόρασε το Netflix», πρόσθεσε ο Ives.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δική της υπηρεσία streaming τον Απρίλιο, η οποία θα περιλαμβάνει δωρεάν πρωτότυπο περιεχόμενο για τους ιδιοκτήτες συσκευών. Η υπηρεσία αναμένεται να περιλαμβάνει περιεχόμενο από τα στούντιο παραγωγής της CBS και της Viacom, μεταξύ άλλων.