Ανακρίνονται Κιττής και άλλοι δύο συλληφθέντες

Στο αρχηγείο αστυνομίας ανακρίνονται ο Πρόεδρος του ΔΣ της CYTA Στάθης Κιττής, ο Γρηγόρης Σουρουλλάς υπάλληλος του Κτηματολογίου και ο Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA που συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων σήμερα για την υπόθεση της αγοραπωλησίας τ/κ γης στη Δρομολαξιά..

Ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ- ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου αναζητείται από την Αστυνομία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για ανανέωση των ενταλμάτων σύλληψης.

Ανακριτές της υπόθεσης μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης μετέβησαν στις 11.30 το πρωί στα Κεντρικά Γραφεία της CYTA όπου διενήργησαν έρευνες.

Γύρω στις 13.45 ο Πρόεδρος του ΔΣ της CYTA εισήλθε στο όχημα των δύο ανακριτών. Στο όχημα οι ανακριτές τοποθέτησαν κιβώτιο με έγγραφα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης που προέβη σε δήλωση μια περίπου ώρα μετά τη σύλληψη του κ. Κιττή είπε ότι οι συλλήψεις των τριών ατόμων αποτελούν σοβαρή εξέλιξη στη διερεύνηση της υπόθεσης και διαβεβαίωσε ότι το όποιο στοιχείο προκύψει κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης θα εξετασθεί μέχρι τέλους.

Αξιολογώντας μαρτυρίες και το μαρτυρικό υλικό για τη σοβαρή υπόθεση της αγοραπωλησίας τ/κ γης στη Δρομολαξιά οι ανακριτές αποτάθηκαν στο Δικαστήριο και εξασφάλισαν εντάλματα για τέσσερα άτομα, ηλικίας 69, 45, 47 και 59 ετών, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Οι τρείς εκτός του 45 χρόνου έχουν συλληφθεί και έχει αρχίσει η ανάκριση τους, συνέχισε και είπε οι συλληφθέντες και ο αναζητούμενος είναι ύποπτοι για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς καταδολίευση, απάτη, δεκασμό δημοσίου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι συλλήψεις των υπόπτων έγιναν με δικαστικά εντάλματα που εκδόθηκαν μετά από μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο.

Ο 45χρονος δεν έχει συλληφθεί, είπε προσθέτοντας ότι γίνονται έρευνες να εντοπιστεί.

«Θα αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης υπό τις νέες αυτές εξελίξεις και θα εξετασθούν όλες οι πτυχές της σοβαρής αυτής υπόθεσης», συνέχισε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι το Δικαστήριο για να εκδώσει τα εντάλματα έκρινε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για να εκδοθούν τα εντάλματα αυτά.

Ερωτηθείς εάν η πληροφόρηση της Αστυνομίας είναι ότι ο 45χρονος βρίσκεται εκτός Κύπρου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι συλλέγονται πληροφορίες και το θέμα θα τύχει χειρισμών στη βάση των πληροφοριών.

Για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για νέες συλλήψεις, αλλά εάν προκύψουν στοιχεία η Αστυνομία θα τα εξετάσει και θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες.