Ανακρίνεται ο δράστης του φονικού μαχαιρώματος στη Λεμεσό

Δεν είναι ακόμη σε θέση να εξηγήσει τι τον οδήγησε να μαχαιρώσει τον γείτονα και φίλο του, τον 23χρονο Αποστόλη Αθανασίου, για μία θέση στάθμευσης.

Οι αστυνομικοί που από χθες το βράδυ αναζητούσαν τα ίχνη του 22χρονου δράστη, τον βρήκαν το απόγευμα, μέσα στο αυτοκίνητό του μεταξύ Πλατρών και Κυπερούντας, μετά από πληροφορίες που έλαβαν. Τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, όπου και ανακρίνεται.

Ο 23χρονος είχε συλληφθεί για επίθεση με μαχαίρι και πριν από δύο χρόνια, ενώ είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρικό ίδρυμα επειδή αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Χθες το βράδυ όταν είδε το γείτονά του να σταθμεύει  10 μέτρα μακριά από το σπίτι του, διαπληκτίσθηκε μαζί του. Ο 23χρονος μετακίνησε το αυτοκίνητό του. Ο δράστης όμως δεν ηρέμησε. Τον ακολούθησε, μπήκε στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε.,στην αριστερή πλάγια θωρακική χώρα, στο ύψος του μαστού. Ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, δήλωσε ότι η μαχαιριά έπληξε ζωτικά όργανα. Έφερε ένα τραύμα στο αριστερό ημιθωράκιο από τέμνον όργανο, το οποίο έπληξε τόσο την καρδιά, όσο και τους πνεύμονες.