Ανακοινώθηκε το νέο ‘υπουργικό’ στα κατεχόμενα

Τα καθήκοντά της ως «πρωθυπουργός» της «μεταβατικής κυβέρνησης» αναλαμβάνει αύριο στις 9 το πρωί η Σιμπέλ Σιμπέρ, «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η τρικομματική «μεταβατική κυβέρνηση» ανακοινώθηκε σήμερα. Τέσσερα «υπουργεία» αναλαμβάνει το μεγαλύτερο κόμμα ΡΤΚ και από τρία τα κόμματα Δημοκρατικό – Εθνικές δυνάμεις και Κοινοτικής Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα της «κυβέρνησης» θα παρουσιαστεί ενώπιον της «βουλής» στις 17 Ιουνίου και στις 21 θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

Την «κυβέρνηση» απαρτίζουν: «υπουργός εξωτερικών», Κουτλάι Ερκ (ΡΤΚ), «υπουργός δημοσιονομικών», Ζερέν Μουνγκάν (ΡΤΚ), «υπουργός εσωτερικών και τοπικών αρχών», Γκιουλσούν Γιουτζέλ (ΡΤΚ), «εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», Αζίζ Γκιουρπινάρ (ΡΤΚ), «παιδείας, νεολαίας και αθλητισμού», Ασίμ Ιντρίς (ΚΚΔ), «υπουργός υγείας», Νουρί Γκιοκτσίν (ΔΚ-ΕΔ), «γεωργίας και φυσικών πόρων», Σαμί Νταγιογλού (ΚΚΔ), «μεταφορών και επικοινωνιών», Ισμαήλ Μπασιαρίρ (ΔΚ-ΕΔ), «τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού», Μεχμέτ Χαρμαντζί» (ΚΚΔ) και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Ατάι Ρασίτ (ΔΚ-ΕΔ).

Εμπιστεύομαι την «πρωθυπουργό» και το «υπουργικό» δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου παραλαμβάνοντας από την Σιμπέλ Σιμπέρ τον κατάλογο των ονομάτων. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι οι «πρόωρες εκλογές» της 28ης Ιουλίου θα διεξαχθούν ήσυχα με εφαρμογή των δημοκρατικών θέσμιων.

Μια αφερεγγυότητα (της προηγούμενης «κυβέρνησης») επηρεάζει τις «εκλογές», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο ίδιος εμπιστεύεται την Σιμπέρ και το νέο «υπουργικό».