Ανακοινώθηκε η αποστολή της Κύπρου στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες στην Μερσίνα

Την κυπριακή αποστολή που θα συμμετάσχει στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Μερσίνα από 20-30 Ιουνίου με τη συμμετοχή 24 χωρών, ανακοίνωσε σήμερα η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕ, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί σε 17 αθλήματα (15 αθλητικές ομοσπονδίες), με 41 αθλητές και αθλήτριες (29 άνδρες και 12 γυναίκες) στους οποίους θα προστεθούν οι αθλητές του στίβου, ύστερα από την ολοκλήρωση των παγκυπρίων αγώνων που πραγματοποιούνται το προσεχές διήμερο.

O συνολικός αριθμός των αθλητών/τριών θα είναι μαζί με το στίβο 52+7 αφού κάποιοι από τους αθλητές του στίβου, διεκδικούν ακόμη τα όρια πρόκρισης για τους αγώνες.

Τα 17 αθλήματα στα οποία θα συμμετάσχει η Κύπρος είναι: Ενόργανη & Ρυθμική Γυμναστική, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ιστιοπλοΐα, Θαλάσσιο Σκι, Καράτε, Κανό, Κολύμβηση, Κωπηλασία, Μπιτς Βόλεϊ, Πάλη, Πυγμαχία, Σκοποβολή, Στίβος, Τζούντο & Τάε Κβο Ντο, και Τοξοβολία.

Αρχηγός της κυπριακής αποστολής θα είναι η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ  Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, η οποία μεταβαίνει στην Μερσίνα την Παρασκευή 14 Ιουνίου, ώστε να διευθετήσει τα όσα αφορούν την ομαλή υποδοχή της αποστολής στο «Χωριό» των Αγώνων όπου και θα διαμένουν οι αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Η κυπριακή αποστολή θα μεταβαίνει στη Μερσίνα τμηματικά από τις 17 Ιουνίου. Η μετάβαση θα γίνεται αεροπορικώς μέσω Αθήνας-Κωνσταντινούπολης-Αδάνων, και από εκεί οδικώς η αποστολή θα φτάσει στην Μερσίνα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην ευρύτερη περιοχή της Μερσίνας και σε άλλες τέσσερις πόλεις μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι τα Άδανα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 32 αθλήματα, ενώ συνολικά οι αθλητικοί χώροι που θα χρησιμοποιηθούν (μαζί με τα προπονητήρια) είναι 52.

Οι τελετές έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν στο νεόδμητο Στάδιο «Νεβίν Γιανίτ» χωρητικότητας 25.000 θέσεων, όπου θα πραγματοποιηθούν και τα αγωνίσματα στίβου.

Στην τελετή έναρξης η Κύπρος θα παρελάσει 12η στη σειρά των χωρών. Ανάμεσα στις χώρες που συμμετάσχουν θα είναι και η ΠΓΔΜ, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της παρουσία στους αγώνες.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των αθλητών της Κύπρου, θα ξεκινήσει, με τους προκριματικούς της Ενόργανης Γυμναστικής, και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου με τη Ρυθμική Γυμναστική.

Το άθλημα της Σκοποβολής θα διεξαχθεί στην πόλη Ερντεμλί, και του Μπιτς Βόλεϊ στο Κιζκάλεσι (περιοχές Δυτικά της Μερσίνας), ενώ τα αθλήματα του Κανό και της Κωπηλασίας στη λίμνη Σεϊχάν (έξω από τα Άδανα) στα Ανατολικά της Μερσίνας.

Όλα τα υπόλοιπα αθλήματα στα οποία θα έχουμε κυπριακή συμμετοχή θα διεξαχθούν στην πόλη της Μερσίνας.

Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκε, παράλληλα, η έκτακτη χορηγία της ΟΠΑΠ Κύπρου προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, με την οποία θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες για τις αποστολές του τρέχοντος έτους, το οποίο περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό.