Ανακοίνωση της ΑΗΚ για διακοπή ηλεκτροδότησης σε ξενοδοχείο

Η ΑΗΚ δεν είχε άλλη επιλογή αναφορικά με την αποκοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε ξενοδοχείο της Πάφου, λόγω μη πληρωμής λογαριασμών, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής.

Προστίθεται ότι «πάγια πολιτική και προσπάθεια της ΑΗΚ είναι να αποφεύγονται οποιεσδήποτε αποκοπές ρεύματος, πολύ δε περισσότερο τέτοιες περιπτώσεις όπου επηρεάζονται τουρίστες και κατ’ επέκταση η φήμη της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός».

Σύμφωνα με την ΑΗΚ, τα καθυστερημένα ποσά ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και η εμπλεκόμενη εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα αποπληρωμής του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος εδώ και πολλούς μήνες.

Ακόμη αναφέρεται ότι η Αρχή έδωσε παρά πολλές ευκαιρίες διευθέτησης των οφειλών και ενώ έδειξε καλή διάθεση, δεχόμενη αποπληρωμή εκπρόθεσμων λογαριασμών, η εταιρεία αθέτησε σε αρκετές περιπτώσεις την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της.

Συμπληρώνεται ότι η εταιρεία πρόσφατα πληροφόρησε την ΑΗΚ ότι δεν έχει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια λογική και αξιόπιστη διευθέτηση για αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού.

Η Αρχή αναφέρει ότι αυτό «δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά», καθώς πρόκειται για μια αλυσίδα ξενοδοχείων με ψηλό ποσοστό πληρότητας.

Εκφράζει τέλος λύπη για την ταλαιπωρία, αλλά τονίζει ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την εταιρεία για την άρνηση της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.