Αναιτιολόγητη η απομάκρυνση του Κ.Σπυρόπουλου απο την ΕΡΤ, λέει η ΔΗΜΑΡ

Αναιτιολόγητη χαρακτήρισε την απομάκρυνση του Κώστα Σπυρόπουλου απο τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλους.

“Η αναιτιολόγητη απομάκρυνση του Κώστα Σπυρόπουλου από τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης της ΕΡΤ, συνιστά κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης και αξιοκρατίας στο δημόσιο τομέα. Ιδίως μάλιστα, όταν πρόλαβε μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες να αναμορφώσει εκ βάθρων το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και να φέρει στο πρόγραμμα της ΝΕΤ τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές, βάζοντας τις βάσεις για ένα ελληνικό πρόγραμμα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.” αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Και προσθέτει πως “Η προσχηματική επίκληση ότι ο Κ.Σπυρόπουλος επέλεξε τη χρηματοδότηση ενός ελληνικού ντοκιμαντέρ το οποίο αποκαλύπτει τους λόγους της διείσδυσης και προώθησης των τουρκικών πολιτιστικών υποπροϊόντων είναι έωλη, γελοία και επικίνδυνη.

Έωλη διότι ο Κ.Σπυρόπουλος «κατηγορήθηκε» ότι προωθεί την τουρκική πολιτιστική προπαγάνδα, ενώ έκανε ακριβώς το αντίθετο. Αστήρικτη, διότι ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του με διαφάνεια και συνέπεια. Επικίνδυνη, διότι τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές υπονομεύουν τη διάδοση των ελληνικών ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο.

Τελικά καταλήγει πως “αποδεικνύεται ότι όλα αυτά είχαν προσχηματικό χαρακτήρα και ήταν προμελετημένα. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πολιτικά απαράδεκτες πρακτικές υπονομεύουν το κύρος της δημόσιας τηλεόρασης, υποσκάπτουν την αξιοπιστία της στους Έλληνες πολίτες και την καθιστούν περίγελο στους διεθνείς εταίρους της.”