Αναγκαστική προσγείωση στη Πάφο λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων στη Λάρνακα

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Aegean προερχόμενο από την Αθήνα και το οποίο θα προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας αναγκάστηκε να μεταβεί στο αεροδρόμιο Πάφου για προσγείωση.

Το αεροσκάφος που κανονικά θα προσγειωνόταν γύρω στις 15.40, λόγω των ισχυρών ανέμων και των καταρρακτωδών βροχών, έκανε αλλαγή πορείας με προορισμό την Πάφο προκειμένου να προσγειωθεί.

Εν τω μεταξύ ακραία καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν το απόγευμα στην πόλη και επαρχία Λάρνακας με σφοδρούς ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι στην πόλη της Λάρνακας με αποτέλεσμα η διακίνηση των οχημάτων να καθίσταται δύσκολη αλλά όχι αδύνατη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λάρνακα οι καταρρακτώδεις βροχές και η χαλαζόπτωση άρχισαν γύρω στις 15.30 το απόγευμα και είχαν ως αποτέλεσμα η Υπηρεσία να λάβει δέκα περίπου κλήσεις για άντληση νερών από πλημμυρισμένους δρόμους, υποστατικά και άτομα που είχαν παγιδευτεί σε αυτοκίνητα.

Εξω από το κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό στη Λάρνακα σημειώθηκε ένα τροχαίο ατύχημα όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα, έχασε τον έλεγχο του και κτύπησε πάνω σε πάσαλο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου. Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Επίσης μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν σε υποκατάστημα αλυσίδας υπεραγορών για να στερεώσουν μια διαφημιστική πινακίδα η οποία υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί από τη βάση της.