Αναβολή στη συζήτηση νομοσχεδίου για εκποιήσεις

Η κοινή συνεδρία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών πήρε αναβολή μίας μέρας για συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής,  η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, που είχε οριστεί για τις 09:00 σήμερα το πρωί, αναβλήθηκε για αύριο στις 10:00, όπου τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα επιχειρήσουν να πετύχουν συγκλίσεις επί του νομοσχεδίου, ενώ οι γραμματείες των δύο Επιτροπών συνεχίζουν την κωδικοποίηση των τροπολογιών που κατέθεσαν τα κόμματα την περασμένη Παρασκευή.

Πέραν του περί μεταβιβάσεως και υποθηκεύσεως νόμου, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας, βρίσκονται και τα τρία τροποποιητικά νομοσχέδια που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορούν μεταξύ άλλων την απαγόρευση μονομερούς αύξησης επιτοκίου από ένα πιστωτικό ίδρυμα και την κατάργηση των καταχρηστικών ρητρών.

Με βάση τον προγραμματισμό, αλλά και τις υποχρεώσεις της Κυβέρνησης έναντι των δανειστών, το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί στην Ολομέλεια της ερχόμενης Παρασκευής. Σημειώνεται ότι η έγκριση του νομοσχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.