Αναβολή στη ποινική υπόθεση κατά Ορφανίδη, Βγενόπουλου και Μπουλούτα

Δεν παρουσιάστηκαν ούτε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, εναντίον του οποίου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, αλλά ούτε και οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο ίδιο κατηγορητήριο, σε σχέση με ιδιωτική ποινική υπόθεση που κίνησε εναντίον τους πολίτης για το θέμα των αξιογράφων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Ορφανίδη ανέφερε στο δικαστήριο ότι η μη παρουσία του πελάτη του δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ασέβεια προς το δικαστήριο και ότι ο Αθανάσιος Ορφανίδης, αν και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, είναι έτοιμος να έρθει στην Κύπρο και να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, εφόσον οριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των Βγενόπουλου και Μπουλούτα, ζήτησαν όπως γίνει αποδεκτό το αίτημα των πελατών τους να εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους δικηγόρους τους και να μην χρειάζεται η παρουσία τους, ενώ αμφισβήτησαν και πάλι τη διαδικασία επίδοσης των κατηγορητηρίων.

Το δικαστήριο κάλεσε τους δικηγόρους των Βγενόπουλου και Μπουλούτα να καταθέσουν γραπτώς, στις 24 Φεβρουαρίου, τις αγορεύσεις τους επί του αιτήματος των πελατών τους, όπως επίσης και ο δικηγόρος του ενάγοντα, ο οποίος θα κληθεί μέσα από τη δική του αγόρευση να πείσει το δικαστήριο, γιατί κρίνεται αναγκαία η παρουσία των κατηγορούμενων.

Η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 17 Μαρτίου, ενώ το ένταλμα σύλληψης του Αθανάσιου Ορφανίδη παραμένει σε ισχύ.

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του δικαστηρίου, ο δικηγόρος του τέως Διοικητή της ΚΤ, Ευστάθιος Ευσταθίου, ανέφερε πως ο Αθανάσιος Ορφανίδης δεν έχει να φοβηθεί οτιδήποτε και θέλει να δικαστεί ώστε να αποδείξει την αθωότητα του, όταν οριστεί δικάσιμος η υπόθεση.

“Ο κ. Ορφανίδης έχει πολύ σοβαρές ανειλημμένες υποχρεώσεις σε Πανεπιστήμια, αλλά και σε κυβερνητικά ιδρύματα της Αμερική και παρότι είναι μόνιμος κάτοικος Αμερικής, κατόρθωσε να αποδεσμευθεί για μια περίοδο πέραν του ενός μηνός, για να δικαστεί και θέλει να δικαστεί”, είπε ο κ. Ευσταθίου, ενώ διερωτήθηκε ” γιατί τόσοι άλλοι αποφεύγουν να δικαστούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται;”.

Ο δικηγόρος του ενάγοντα, Κώστας Μελάς, εξέφρασε από την πλευρά του την ικανοποίηση του για την τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Ορφανίδη και καλώντας και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους να θέσουν επίσης τον εαυτό τους ενώπιον της δικαιοσύνης, είπε ότι “δυστυχώς, αντιμετωπίζουν αυτές τις κατηγορίες υπεροπτικά”.

Ανέφερε ακόμη πως δεν αναμένεται να είναι έτοιμη για εκδίκαση η υπόθεση στις 17 Μαρτίου και πως το πιο πιθανό είναι αυτή να αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι, οπόταν αναμένεται να μπορεί ο κ. Ορφανίδης να έρθει στην Κύπρο.