Αναβολή στην υπόθεση Δρομολαξιάς μετά την απόσυρση του δικηγόρου του Λίλλη

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας  όπου ήταν  προγραμματισμένο να αρχίσει η ακρόαση για την υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ, τ/κ τεμαχίου που βρίσκεται στη Δρομολαξιά, ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου υπέβαλε αίτημα όπως αποσυρθεί από συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Λίλλη και της εταιρείας WANDIC TRADING LTD.

Για την υπόθεση ι κατηγορούμενοι είναι  η εταιρεία WANDIC TRADING LTD, ως νομικό πρόσωπο και οι Νίκος Λίλλης, 42 χρόνων, επιχειρηματίας και Πρόεδρος του σωματείου ΑΛΚΗ Λάρνακας, Κώστας Μιαμηλιώτης, 53 χρόνων λοχίας της ΚΥΠ και Ελευθέριος Μούσκου, 40 χρόνων λοχίας της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργίου ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενο δικάσιμο μέχρι σήμερα προέκυψαν «θέματα που καθιστούν δεοντολογικά μη ορθή την εκπροσώπηση του Νίκου Λίλλη. Θα κινηθούν πολιτικές αγωγές εναντίον στενών συγγενικών προσώπων του κατηγορουμένου και έχουν ήδη γίνει καταγγελίες στην Αστυνομία» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Φεβρουαρίου 2014 δημοσιοποιήθηκαν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Νίκου Λίλλη και του δικηγόρου του Γιώργου Γεωργίου.

Ερωτόμενος   κατά πόσον συμφωνεί με την διακοπή της εκπροσώπησης του από τον Γιώργο Γεωργίου, ο Νίκος Λίλλης απάντησε καταφατικά προσθέτοντας πως «μου εξήγησε ο δικηγόρος μου ότι θα ήταν ζημιογόνο για την υπόθεση μου να με εκπροσωπήσει».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο άλλων κατηγορουμένων, δηλαδή του Κώστα Μιαμιλώτη και του Ελευθέριου Μούσκου δεν έφεραν ένσταση στην αναβολή της υπόθεσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή το Δικαστήριο όρισε την Τρίτη 29η Απριλίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Μέχρι τότε ο Νίκος Λίλλης θα διορίσει άλλο συνήγορο υπεράσπισης ο οποίος αφού ενημερωθεί για το μαρτυρικό υλικό θα είναι έτοιμος για να τον εκπροσωπήσει στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις είναι συνωμοσία για καταδολίευση, δεκασμός δημόσιου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων, δωροδοκία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, δωροληψία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες δηλώνουν διαφθορά και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.