Αναβολή πήρε η υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Δημοτικός Γραμματέας

Η εκδίκαση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου της υπόθεσης απόσπασης 35 χιλιάδων ευρώ από επιχειρηματία για μονιμοποίηση παράνομων κατασκευών στο κέντρο διασκέδασης που διαθέτει στην παραλία Μακένζι, για την οποία κατηγορείται ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, πήρε αναβολή για τις 23 Ιανουαρίου 2017.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι αναμένεται η παραλαβή εκθέσεων από ορισμένες υπηρεσίες και πως οι εκθέσεις αυτές δεν είναι ακόμα έτοιμες.

Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για κατάθεση παραδεχτών γεγονότων και ζήτησε αναβολή της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας.

`Υστερα από την εξέλιξη αυτή, η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 23η Ιανουαρίου 2017 ως ημερομηνία για έναρξη της διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας αφορούν κλοπή από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και δήμευση, κατηγορίες τις οποίες αρνήθηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αναμένεται ότι για την υπόθεση θα κληθούν περίπου 40 μάρτυρες κατηγορίες.

Ο Λευτέρης Εμπεδοκλής αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.